Güneş Sonrası Bakım Tavsiyeleri

Güneş Sonrası Bakım Tavsiyeleri

Yaz aylarının gelmesine ve tatil sezonunun açılmasına çok az kalan şu günlerde hafta sonu tatil kaçamakları planlamadan, yapmadan önce güneş sonrası bakım önerilerine göz atmanızda büyük bir yarar bulunmaktadır. Böylelikle güneşin cildinize vereceği zararları azaltabilmenin yanı sıra sağlıklı bir bronzluğa sahip olmak için de sağlam adımlar atabilirsiniz.

Bu sağlam adımları atabilmeniz için sizlere birkaç güneş sonrası bakım tavsiyesi derledik.

Soyulmaların Önüne Geçin

Genellikle güneşlenme sonrası cildinizin pul pul dökülerek soyulmaya başlamaktadır ve bu soyulma süreçlerinizde cildiniz leke leke gözükebilmektedir. Bu nedenle de güneşlenmeden önce vücudunuza düzenli aralıklarla Dermokil Natural Skin Aloe Vera İçerikli Rahatlatıcı & Sıkılaştırıcı Vücut Losyonu gibi losyon uygulayabilirsiniz. Böylelikle cildiniz rahatlayacak ve sıkılaşacaktır. Bu sayede cildiniz daha rahat bir nefes alacaktır.

C Vitamini Oranınızı Yükseltin

Cildinizin fazla güneşe maruz kalması, vücudunuzun daha hızlı yaşlanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle C vitamini serumlarından yardım almak güneş sonrası bakımınız için yararlı olacaktır. Ayrıca, günlük olarak kullanacağınız C vitamini serumları, güneşin cildinize vereceği yaşlanma etkisini yavaşlatacaktır ve daha ideal bir görüntü sağlayacaktır.

Yağlı Ciltler

Eğer yağlı cildiniz varsa sıklıkla güneş koruyucu kullanmanız tavsiye edilmektedir. Çünkü cildinizdeki doğal yağlanma, güneş ışınlarını daha hızlı almanıza sebep olacaktır. Bu nedenle yağlı ciltler güneşten daha çok etkilenmektedir. Cildinizin özellikle yağlı bölgelerine güneş kremi sürebilir ve vücudunuzu yağlı hissettiğiniz her an bu uygulamayı tekrarlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Sebamed Güneş Sonrası Yatıştırıcı Balsam gibi ürünler kullanarak cildinizin güneş sonrasında yatışmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Soğuk Duş

Güneş altında geçirilen uzun saatlerin ardından soğuk duş almakta yarar vardır. Soğuk duş, güneşe maruz kaldıktan sonra cildinizin soyulmasını ve kurumasını önleyecektir. Ayrıca, soğuk duşunuzdan sonra BioNike Defence Sun Güneş Sonrası Losyon gibi ürünler kullanarak da cildinizin güneşin zararlarına karşı korunmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Nemlendirici

Güneş yanıklarında en önemli faktör o bölgeyi nemli kalmasını sağlamaktır. Güneş sonrası hassaslaşan cildinize sürdüğünüz nemlendirici ile güneş yanıklarını hızlı bir şekilde azaltabilir ve güneş sonrası vücudunuzu sık sık nemlendirmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Güneş sonrası bakım önerileri ve ürünleri için https://www.dermoailem.com sitesine bakabilir ve hem ucuz hem de kaliteli ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Etiketler: güneş sonrası bakım, güneş sonrası losyon, vücut losyonu, yatıştırıcı balsam
Mart 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR