Güneş Kreminin Doğru Kullanımı ve Yanlış Bilinenler

Güneş Kreminin Doğru Kullanımı ve Yanlış Bilinenler

Günümüzde güneş kremleri ve güneş ürünleri ile ilgili pek çok yanlış bilgi söz konusu olmaktadır. Bu nedenle bu yazımızda size bu doğru bilinen yanlışları derledik.

Güneş Kremini Sadece Yüze Sürmek Yeterlidir

Güneş kremleri ile ilgili doğru bilinen ilk yanlış, güneş kreminin yüze sürülmesinin yeterli olduğu düşüncesidir. Ancak cildimiz sadece yüzden meydana gelmemektedir ve bu nedenle de güneş ışınlarına maruz kalan bütün bölgelerin güneş kremiyle kremlenmesi gerekmektedir.

Günde 1 Kere Sürmek Yeterlidir

Güneş kremleri ile ilgili olan bir diğer doğru bilinen yanlış ise hiç şüphesiz günde bir kere sürülmesinin yeterli olduğu kanısıdır. Ancak bu yanlış bir tutumdur. Çünkü, güneş kremlerinin gün içerisinde en az 3,5 saatte bir uygulanması gerekmektedir. Çünkü, sabah sürüklen güneş kremi öğlen güneşin tepeye çıktığı dönemlerde etkisi kaybedebilmektedir. Bu nedenle de Chicco Crema Solera gibi güneş kremlerinin en az 3,5 saatte bir yenilenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kremin etkisi azalacaktır.

Güneş Kreminin SPF 50+ Olması Gerekir

Tam olarak yanlış olmayan ama eksik olan bir anlayışa göre, SPF 50+ olması bir zorunlulukmuş gibi düşünülmektedir. Ancak bu doğru değildir. SPF 30 ile SPF 50 arasında UVB ışınlarından korunmak açısından çok büyük bir farklılık söz konusu olmamaktadır ama SPF 50+ ürünlerin kullanılmasında da herhangi bir sorun yoktur. Yalnızca gün içerisinde en az 3,5 saatte bir kremin yenilenmesine dikkat edilmelidir.

Sadece Yaz Aylarında Güneş Kremi Kullanılmalıdır

En yaygın yanlış bilgilerden biri de sadece yaz aylarında güneş kremi kullanımın gerektiği yanılgısıdır. Evet, yaz aylarında güneş daha keskin açılardan vurduğu için güneş kremi kullanımı önemlidir. Ancak, güneş kış aylarında da olduğu yerde durmaktadır ve havanın soğuk ya da bulutlu olması güneşin zararlı ışınlarının dünyaya ulaşmadığı anlamına gelmemektedir.

Bu nedenle sadece yaz aylarında değil kış aylarında da cildi korumak için güneş kremi kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Güneş Kremini Uygular Uygulamaz Dışarı Çıkılabilir

Güneş kremlerinin cilt tarafından emilebilmesi için belirli bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Bu nedenle de güneş kremini sürer sürmez dışarı çıkılmaması gerekmektedir. Çünkü, güneş kreminin sürülmesinden 20 ile 30 dakika sonrasında cilt tam olarak kremi emebilmektedir ve koruyucu etkisini gösterebilmektedir. Bu bağlamda da güneş kremini sürdükten yaklaşık 20 ile 30 dakika sonrasında dışarı çıkmanız önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com  

Etiketler: güneş kremi, güneş koruyucu ürünler, güneş kremi nasıl kullanılır, güneş kremi hakkında bilmeniz gerekenler, cilt sağlığı
Eylül 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR