Güneş Kreminin Cilt Güzelliğine Faydaları

Güneş Kreminin Cilt Güzelliğine Faydaları

Güneş ışınları sağlık açısından yarar sağlamakla birlikte zararlı ultraviyole ışınları ile ciltte çeşitli cilt problemleri meydana gelebilmektedir. Cilt problemlerinin önüne geçebilmek için güneş kremi kullanmak gerekmektedir. Güneş kremi sadece yaz aylarında güneşlenirken kullanılsa da yılın her döneminde kullanılması gereken en önemli cilt bakım ürünlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Güneş kremi ultraviyole radyasyonunun bir kısmını emerek veya yansıtarak güneş yanıkları ve cilt problemlerinin önüne geçer. Güneş kreminin cilde pek çok faydası bulunmaktadır. Güneş kaynaklı problemlerin önüne geçmek için doğru güneş kremi seçmeli, güneş kremini yılın her döneminde kullanmalısınız.

Güneş Kreminin Faydaları Nelerdir?

UV-A ve UV-B Işınlarına Karşı Korur

Yaz aylarında denize girmek ve güneşlenmek en keyifli anlardan biri olabilmektedir. Ancak bu durumda güneşten yeterince korunmazsak cilt problemleri oluşabilmektedir. Bu nedenle güneş ışınlarının dik geldiği bu aylarda UV-A ve UV-B ışınlarına uzun süre maruz kalmak çeşitli sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Güneş kremleri zararlı ultraviyole ışınlarını yansıtarak sağlık problemlerinin önüne geçmektedir.

Foto Yaşlanmayı Durdurur

UV-A ve UV-B ışınlarının cilde doğrudan ulaşması cildin esnek ve pürüzsüz yapısının değişmesine neden olur. Bu durum foto yaşlanma denilen problemi ortaya çıkarabilir. Güneş ışınlarının ciltte geçici veya kalıcı olarak verdiği zarar foto yaşlanma olarak adlandırılmaktadır. Güneş kremi cildi güneşin zararlı ışınlarından korur. Kaliteli ve doğru güneş kremleri foto yaşlanmanın önüne geçer.

Güneş Lekelerine İyi Gelir

Güneş lekeleri kişiye hem sağlık hem de estetik açıdan sorun oluşturabilir. Güneş lekelerinden kurtulmak ise uzun süreli bir tedavi sürecini beraberinde getirir. Güneş kremleri lekeleri geçirir ve lekelenme karşıtıdır. Güneş kremi kullanımı, güneş lekelerinin ortaya çıkmasını önemli ölçüde engeller. Bol güneşli havalarda güneş kremi kullanımı mutlaka dikkat edilmesi gereken konular arasındadır.

Nem Sağlar

Güneş kremi cilt üzerinde bariyer oluşturarak nemin cilde hapsolmasını sağlayarak sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Cilde Elastikiyet Kazandırır

Kolajen, keratin ve elastin gibi cildin elastikiyetini sağlayan temel cilt problemleri, güneş kremleri sayesinde korunarak güçlendirir.

Cilde Aydınlık Görünüm Kazandırır

Güneş kremi düzenli kullanılması halinde ciltteki güneşten kaynaklı solgun renk görünümünü ortadan kaldırır. Cildin ışıltılı bir görünüm kazanmasını sağlar.

Avene Solaire Anti-Age Spf 50+ 50 ml + Avene Mousse Nettoyante hassas ciltlere özel çok yüksek koruma faktörlü yaşlanma karşıtı güneş kremidir. Uzun süreli ve yüksek koruma sağlamaya yardımcı olur. İçeriğinde yer alan Avene Termal Suyu sayesinde cilde rahatlama hissi vermeyi amaçlamaktadır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: güneş kreminin faydaları, güne kreminin cilt sağlığına faydaları, uv ışınları, güneş koruyucu ürünler, güneş lekelerinden korunmanın yolları, cilt bakımı
Eylül 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR