Güneş Kremi Kullanmanın Cilt Güzelliğine Faydaları

Güneş Kremi Kullanmanın Cilt Güzelliğine Faydaları

Güneş kremi özellikle yaz aylarında güneşli günlerde tercih ettiğimiz bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Oysa, güneş koruyucu krem kullanmak için yazı beklememek gerekiyor. Yaz aylarının yanı sıra kış, sonbahar ve ilkbaharda cildinizi güneş ışınlarından korumak için düzenli güneş koruyucu kullanmak oldukça önemlidir.

Güneş kreminin düzenli kullanımı cildin yaşlanmasının önüne geçiyor. Uzmanlar düzenli güneş kremi kullanımının yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırdığını dile getiriyor. Güneş ışığında bulunan UV-A ve UV-B adı verilen radyasyonlara fazla maruz kalınması halinde ciltte lekelenmeler ve kırışıklıklar oluşuyor. Cildi UV ışınlarına karşı korumak için sadece yaz aylarında değil her mevsimde güneş kremi kullanmak gerekiyor.

After – Sun Kremlerin Faydaları

Güneş ışınlarına doğrudan maruz kalınması halinde 1. ve 2. derecede güneş yanığı meydana gelebiliyor. Bu yanıklar iltihaplanmaya ve ciltte sorunlara neden olabiliyor. Güneş yanığından korunmak için güneş koruyucu kremleri kullanmakta fayda var. Uzmanlar güneşlenmeden önce bu tür kremlerin kullanılmasını daha doğru buluyor.

Güneş kremleri cilt lekelerinin oluşmasının önüne geçiyor. Bunun için leke karşıtı güneş kremleri kullanmalı ve leke bulunan yerlere günde bir veya iki kez sürülmelidir. Bununla birlikte, UV-A ve UV-B ışınlarında bulunan radyasyon, cilt hücrelerinin yapısını değiştirebilecek etkiye sahiptir. Güneş kremleri cildi UV ışınlarına karşı korur ve cilt yapısının onarılmasını sağlıyor. Cilt kanseri riskinin azalmasında etkilidir.

Güneşe maruz kalan cildin toparlanması için suya ve neme ihtiyaç vardır. Güneş kremlerini güneşlenme öncesinde kullanmanın yanı sıra cildi rahatlatmak ve nemlendirmek için de kullanabileceğiniz after-sun adı verilen özel ürünler bulunuyor. Cildin yatıştırılmasında etkili olan bu ürünler cilde güneşlenme esnasında kaybettiği su ve nemi kazandırıyor. Cildin yoğun nem ihtiyacını karşılayan bu jeller cildin hızlı bir şekilde onarılmasında etkili oluyor.

La Roche Posay Posthelios After Sun Gel 100 ml

Yılın her mevsiminde kullanabileceğiniz ve cildin korunmasında etkili olan birçok güneş kremi bulunuyor. La Roshe Posay Posthelios After Sun Gel 100 ml kullanarak cildinizi güneşin olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz. Güneşe maruz kalmış ciltler için banyo veya duş sonrasında kullanabileceğiniz yatıştırıcı jel cildi rahatlatır ve nemlendirir.

Yatıştırıcı ve nemlendirici aktif ajanlara sahip olan La Roche Posay Posthelios After Sun, soyulma ve şişkinliklerin önüne geçer. Ayrıca, uzun süre bronz kalınmasına yardımcı olur. Ultra hafif dokusuyla dikkat çeken La Roche Posay Psothelios After Sun parfüm içermeyen yapıya sahiptir. Hipoalerjinik olan güneş kremi komedojenik değildir.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: güneş kremi, güneş kremi kullanımı, güneş kremi cilde faydaları, güneş sonrası krem, güneş sonrası jel
Şubat 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR