Güneş Koruyucu Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Güneş Koruyucu Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte havalar ısınmaya başladı. Yaz aylarında güzel bir tatil yapmak ve güneşlenmek isteyenler tatil planları yapmaya başladı. Yaz aylarında birçok kişi bronz bir tene sahip olmak için bol bol güneşlenir. Bu durumda cildin zarar görmemesi için güneş kremi kullanmak son derece önemlidir.

Yazın yakıcı güneşinin altında denizin serin ve tuzlu sularından çıktıktan sonra yanmak istemeyenler kişiler vücut için güneş ürünleri kullanarak cildini güneşin zararlı ışınlarından korumaktadır. Özellikle yaz aylarında güçlenen güneş ışınlarının cilde zarar verdiği ve tatil yapmak, rahatlamak isterken başka cilt problemleri yaşamamak için güneş koruyucu kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle sizler için güneş koruyucu kullanırken dikkat etmeniz gereken şeyleri kısaca derledik.

Makyaj Öncesinde Güneş Koruyucunuzu Kullanmayı Unutmayın

Makyaj öncesi güneş koruyucularının kullanımı oldukça önemli olmaktadır. Çünkü sanıldığının aksine cildinize sürdüğünüz kapatıcılar, fondötenler ve buna benzer diğer birçok ürün eğer güneşe karşı koruyucu özellik taşımıyorsa sizi güneşten koruyamaz. Bu sebeple makyajınızı yapmaya başlamadan önce ilk olarak nemlendiricinizi ve La Roche Posay Anthelios Hydrating Lotion gibi güneş koruyucularınızı sürmeyi unutmayınız.

Cilt Tipinize Göre Güneş Koruyucusu Seçin

Güneş koruyucularından en üst düzeyde performans kazanmak için öncelikle cilt tipinizi bilmeniz ve cilt tipinize göre de güneş koruyucularına başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde cildinize farklı zararlar verebilmeniz mümkün olabilmektedir. Bu nedenle hassas bir cildiniz varsa mineral yoğunluğu yüksek olan, yağlı bir cildiniz varsa da matlaştırıcı yapıdaki güneş koruyucularını tercih ediniz.

Güneş Koruyucularınızı Yenilemeyi Aksatmayın

Tatilin koşuşturmacası içerisinde terleyen ve hava kirliliği, toz gibi dış etkenlere maruz kalan cildinizi güneşe karşı koruyabilmek için mutlaka 2 veya 3 saatte bir güneş koruyucunuzu kullanın. Cildinizdeki güneş koruyucusunun dış etkenlerle temas etmesi sonucunda güneş ışınlarından zarar görmesini engelleyin.

Güneş Koruyucuları Kullanırken Yalnızca Yüzünüze Uygulamayın

Güneş koruyucuları kullanılırken yapılan en büyük hatalardan biri de sadece yüze odaklanmaktır. Vücudumuz bir bütündür ve her bir noktasını korumamız gerekmektedir. Bu nedenle de Dermokil Natural Skin Güneş Losyonu gibi losyonlar kullanmanız ve yüzünüzün yanı sıra vücudunuzun diğer bölgelerine de losyon, krem uygulamanız önerilmektedir.
Etiketler: vücut için güneş ürünleri, güneş koruyucular, güneş koruyucu krem, güneş kremi
Mayıs 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR