Güçlü Antioksidan Etkisi: Restevatrolun Faydaları Nelerdir?

Güçlü Antioksidan Etkisi: Restevatrolun Faydaları Nelerdir?

Resveratrol Nedir?

İnsan vücudu sağlıklı kalabilmek için bir takım vitaminler ve takviyelere ihtiyaç duyar. Resveratrol, vücuda gerekli olan maddelerden bir tanesidir. Antioksidan kaynağı olan bu madde vücudun kendisini yenilemesine ve daha sağlıklı olmasına büyük katkı sağlar. Birçok bitkide bulunur.

Resveratrol Ne İşe Yarar?

Resveratrol aslına bakarsanız doğal bir ilaç gibi değerlendirebiliriz. Vücudun kendi kendini daha çabuk toparlayabilmesi için gerekli olan bu antioksidan kaynağı vücutta ihtiyaç duyulan maddelerin üretilmesinden de sorumludur. Kilo vermek içinde tercih edilen ürün vücuda giren her türlü zararlı maddelere karşı koruyucu bir kalkan oluşturur.

Resveratrol Faydaları

  • Az çok resveratrol nedir ve ne işe yarar sorularının yanıtlarını verdik. Vücut açısından çok değerli olan bu madde hücrelerin yenilenmesine de katkı sağlar.
  • Vücutta hücre yenilenmesini sağlayacağı için kişinin daha genç, daha canlı ve dinamik olmasına imkan sağlar.
  • Resveratrol’ün faydalarından bir tanesi de kilo vermededir. Fazla kilo almamak için tüketilirken aynı zamanda vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olması gerekir.
  • Kanın sulanmasına yardımcı olur ve bu sayede kalp ve damar gibi rahatsızlıklardan da korunmuş olur.
  • Kolesterol ile mücadele eder. Kötü olan kolesterolün düşmesine neden olurken iyi olan kolesterolün de dengeli olması gerekir.
  • Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
  • Bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur.
  • Enfeksiyon halinde kişinin kendisini daha dirençli ve dinç hissetmesini sağlar.

Resveratrol Nelerde Bulunur?

Vücut açısından oldukça önemli olan bu madde başta üzün olmak üzere diğer meyvelerde de görülebilir. Özellikle yaban mersini alınıp yenilebilir. Ahududu ve böğürtlen gibi berrygiller de de yoğun olarak bulunmaktadır. Yer fıstığı küf, mantar gibi hastalıklarda korumak için resveratrol üretmektedir.

Yaşlanma ve beyin fonksiyonları

Bilimsel bir kanıtı olmasa da uzun süreli olan kullanımın bir takım sağlık problemleri oluşturma riski vardır. Orzax Ocean Resveratrol 200 mg 30 Kapsül, vegan ve vejetaryen kullanımına uygun bitkisel kapsüllerden oluşmaktadır. Şeker, koruyucu ve glüten içermeyen formu ile kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Takviye edici gıdalar hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri https://www.dermoailem.com/ adresinden bulabilirsiniz.

Etiketler: resveratrol nedir, resveratrolun faydaları nelerdir, resveratrol ne işe yarar, takviye edici gıdalar, besin takviyesi
Temmuz 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR