Grip ve Soğuk Algınlığına İyi Gelen Vitaminler

Grip ve Soğuk Algınlığına İyi Gelen Vitaminler

Soğuk aylar yaklaştığında henüz soğuğa maruz kalmasak bile mevsim değişimi, fark etmeden rüzgârda kalmak ve benzeri durumlar ile üşütebiliriz. Fark etmeden soğukta kaldığımızda ve yeterince kendimizi koruyamadığımızda soğuk almamız çok kolay olmaktadır. Bunun yanı sıra, grip virüsünü vücudumuza almamız durumunda daha ağır seyredebilecek bir hastalık olan gribal enfeksiyona yakalanmış oluruz. Bu noktada soğuk algınlığına iyi gelen besinler tüketmek, meyve tercihlerimizi nezleye iyi gelen meyveler ile şekillendirmek mantıklı tercihlerdir.

Grip ve soğuk algınlığı karşısında kendimizi iyi korumalı, sıkı giyinmeli, hijyenimize dikkat etmeli ve beslenmemize özen göstermeliyiz. Bütün bu önlemler bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve kendimizi hastalıklara karşı korumak için gerekli önlemlerdir.

Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı Nasıl Önlem Alınır?

Her şeyden önce vücudumuzun direncini ve bağışıklık sistemimizin kuvvetini yüksek tutmak için besin değeri yüksek doğal besinleri bolca tüketmeliyiz. Bu noktada bünyemize iyi gelen, bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve bizleri gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığına karşı koruyan en etkili bileşenler vitaminlerdir.

Vitaminler arasında özellikle A, C ve E vitaminleri sayesinde vücut direncinizi artırabilir ve güçlü bağışıklık sisteminiz sayesinde olası bir soğuk algınlığı ve gribi hızlıca yenebilirsiniz.

A Vitamini

A vitamini özellikle solunum yollarına iyi gelen ve solunum yolu enfeksiyonları ile savaşırken vücudumuzu destekleyen bir vitamindir. Hayvansal gıdalardan A vitamini ihtiyacımızı karşılamamız mümkündür.

C Vitamini

Soğuk algınlığı ve gribe karşı herkesin en iyi bildiği yardımcı C vitaminidir. Özellikle turunçgiller ve biber gibi yeşil sebzelerde bolca bulunan C vitamini kış geldiğinde bu besinlerin tüketiminin yaygınlaşmasının sebebidir.

E Vitamini

Avokado, ayçiçeği, badem ve buğday tohumu gibi gıdalarda bolca bulunan E vitamini bağışıklık sistemimizi desteklerken dolaşım sistemini de güçlendirdiği için olası gribal enfeksiyonlara karşı bünyemizi desteleyen bir vitamindir.

Vücudumuzda ihtiyacımız olan vitaminlerin gerektiği kadarını her zaman besinlerle alamayabiliriz. Bu noktada gıda takviyeleri ile günlük vitamin ihtiyacımızı karşılamamız çok doğru bir karar olacaktır. New Life C 1000 Plus Vitamin C D Vitamini Çinko ve Selenyum İçerikli 30 Tablet sayesinde sizi grip ve soğuk algınlıklarından koruyacak C vitamini ve çinko gibi bileşenleri vücudunuza takviye edebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: soğuk algınlığına iyi gelen besinler, nezleye iyi gelen meyveler, soğuk algınlığı, grip
Eylül 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR