Göz Sağlığı

Göz Sağlığı

Modern yaşamın getirilerinden memnunuz değil mi? Yaşam standartlarının yükselmesi, teknolojinin gelişmesi her zaman artı olarak görülse de günümüzün koşulları bazı yönlerden olumsuz durumlar da yaratabiliyor. Örneğin, yoğun çalışma gerekliliği, uykusuz geceler ve bununla birlikte ortaya çıkan stres ile yorgunluk. İşte bu yorgunluk ve stres sonucunda da göz sağlığımız olumsuz etkilenebiliyor. Morluklardan şikayet edebiliyor, hatta kendi bakışlarımızdan dahi rahatsız olabiliyoruz.

Göz sağlığı, sanıldığından ciddi bir konu. Bu nedenle göz, özen göstermemiz gereken bir organımız. Pekiyi, nasıl bir bakım uygulamak göz sağlığını korumaya yardımcı olacaktır?

Göz sağlığını korumak  için neler yapılmalı?

-Günlük sıvı tüketiminin artırılması gerekiyor. Uzmanlar, bu konuda en az 10 bardak su içilmesi gerekliliğini vurguluyor.

- Kaliteli uyku, göz sağlığı için oldukça önemli başka bir gereklilik. Şartlara bağlı olarak kişiden kişiye değişebilen uyku süresinin iyi belirlenmesi lazım.

-Göze krem uygulanıyorsa asla krem ile uykuya dalmamak gerekir. En fazla 15 dakika kalması gereken kremi uyumadan önce silmenizde fayda var.

-Daha çok filmlerde gördüğünüz salatalık mucizesi gerçek. Hatta bunu çiğ patatesle de yapabilirsiniz. Nasıl mı? Çiğ patates veya iki dilim salatalığı tam da o filmlerdeki sahnelerde olduğu gibi gözünüzün üstüne koyabilirsiniz. Bu uygulamayı günlük 15 dakika ile sınırlandırabilirsiniz. Ardından krem kullanabilirsiniz. Ancak sonrasında yüzünüzü temizlemeyi ihmal etmeyin.

-Göz sağlığı için uygulayabileceğiniz bir başka yöntem ise limon ve domates suyu karışımı. Bu iki besin maddesinin eşit miktarlarda karıştırılması sonrası göz altlarınıza uygulayabilirsiniz. Günde iki kere faydalı bir rutin için uygun görülüyor.

-Göz sağlığı için naneyi gözden kaçırmayın. Birçok faydası olmasıyla meşhur olan naneyi ezerek göz çevresine uygulayabilirsiniz.

Göz sağlığı için sayılan bu doğal yöntemlerin yanı sıra profesyonel markaların ürettiği ve bilimsel testlerin ardından piyasaya sürdüğü birçok ürünün varlığından bahsedilebilir. Göz altı morlukları başta olmak üzere göz sağlığının korunmasına yardımcı olacak bu ürünlerin başında kremler gelmektedir. Özellikle yağlı ciltler için nemlendiricili kremler önerilmektedir. Nemlendirici kremlerin kullanılma amaçlarında yapısal lipitleri yerine koymakla birlikte elastikiyet artırıcı özellik barındırmasına dikkat edilmelidir.

Dermoailem’de bulabileceğiniz bazı göz sağlığı ürünleri

Vichy Liftactiv Derm Source - Göz Çevresi Bakımı

Vichy Liftactiv Derm Source - Göz Çevresi Bakımı

Göz çevresi bakımı için oldukça kullanışlı olduğunu kanıtlayan Liftactiv Derm Source, tüm cilt tipleri için elverişli bir ürün.

Temiz cilde uygulanması gerekmektedir.

Blefaritto Göz Şampuanı 45 Ml

Blefaritto Göz Şampuanı 45 ml

Göz çevresiyle birlikte kaş ve kirpiklerin hijyeni için de fayda sağlayan Blefaritto Göz Şampuanı, bu hassas bölgelerde bulunan kepek, kir ve makyaj nedeniyle oluşan artıkların temizlenmesine yönelik kullanılması önerilmektedir.

Paraben içermemesi nedeniyle de tercih edilen Blefaritto Şampuanı’nın  ilgili hassas bölgelere yaklaşık 5 dakika uygulanması yeterlidir. Hafif dokunuşlarla yapılan masajın ardından göz ve çevresinin durulanması gerekmektedir.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: göz sağlığı, göz şampuanı, göz çevresi bakımı, göz çevresi kremi, göz çevresi şampuanı
Ocak 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR