Göz Altı Torbalarını Gidermek İçin Yapılması Gerekenler

Göz Altı Torbalarını Gidermek İçin Yapılması Gerekenler

Göz altı torbaları genellikle gözlerin altında hafif şişkinlikler şeklinde meydana gelen ve yaşın ilerlemesi ile birlikte görülme sıklığı artan bir durumdur. Çünkü, düzenli olarak yapılmayan göz çevresi bakımı söz konusu olduğunda göz altı torbalarının oluşma sıklığı da artacaktır.

Göz altı torbalarının oluşması için birkaç farklı neden olabilir. Bunların başında yaşlılıkla birlikte göz kapaklarını destekleyen kasların gevşemesi ve göz çevresindeki dokuların güçsüzleşmesi vardır.  Ayrıca, göz altı torbaları stres nedeniyle de meydana gelebilir. Ancak göz altı torbalarının giderilmesi de mümkündür. Bu nedenle sizler için göz altı torbalarını gidermeye yardımcı birkaç öneri hazırladık.

Soğuk Kompres

Gözaltı torbalarının giderilmesi adına alınabilecek en basit önlemlerden biri de soğuk kompres uygulamalarıdır. Bunu yapabilmek için ise evde göz maskesi bulundurulabilir. Evinde göz maskesi olmayan kişiler ise soğuk su ile temiz bir bezi ıslatarak göz torbalarına hafif baskılar uygulayabilir. Bu işlemi evde otururken ya da uzanırken birkaç dakikalığına uygulamak ciddi anlamda göz altı torbalarının giderilmesini sağlayacaktır.

Buz Maskeleri

Buz maskeleri genellikle göz altı torbaları için soğuk kompresten sonra en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu maskeler sayesinde göz altı dokuları sıkışacağı için gözün altındaki torba gibi görüntüler azalacaktır. Fakat buz maskelerinin etkisinin dana net bir biçimde fark edilmesi için en az 10 ile 15 dakika arasında göz altlarınızda kalması gerekir.

Buz maskelerine ulaşamayan kişilerin ise genel anlamda Vichy Mineral 89% Göz Çevresi Bakımı gibi göz çevresi bakım ürünlerini kullanmanız ya da benzer bir şekilde Avene PhysioLift Yeux gibi ürünleri kullanmanız tavsiye edilir.

Geceleri Yeterince Uyuyun

Yorgunluk ve stres göz altı torbalarının oluşması konusunda çok etkili nedenlerdir. Ancak en azından yorgunluğun önüne geçmek çok zor değildir. Günde ortalama yedi ya da sekiz saat kesintisiz bir uyku normal bir birey için yeterli olacaktır ve yorgunluk yaşamayacaktır.

Uyurken Başınızı Hafif Dik Tutun

Eğer göz altı torbalarınız oluştuysa ve şu anlık yapabileceğiniz bir şey yoksa geceleri uyurken başınızın altına ikinci bir yastık koymanız ve başınızın hafif dik olması size yarar sağlayacaktır. Çünkü, göz altı torbalarını oluşması zaman zaman bölgede su birikmesi ile de oluşabilir ve siz eğer başınızı dik tutabilirseniz bu birikintinin azalmasını sağlayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: göz altı morlukları, göz altı kremi, cilt bakımı, göz çevresi bakımı, kaz ayakları, göz altı torbaları nasıl giderilir
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR