Ginseng Nedir? Ginsengin Faydaları Nelerdir?

Ginseng Nedir - Ginsengin Faydaları Nelerdir

Ginseng, özellikle Uzak Doğu’da yüzyıllardır tedavi amaçlı kullanılan ve son dönemlerde oldukça popüler olan bir bitkidir. Sağlığa birçok yararı bulunan ginseng, günümüzde kozmetik ürünlerinde ve takviye ilaçlarında sıklıkla kullanılır. 

Ginseng son dönemlerde gıda takviyelerinde sıklıkla kullanılan şifalı bir bitkidir. Yüzyıllardır geleneksel Çin kültüründe önemli bir yere sahip olan ginseng, insan şekline benzemesi nedeniyle Çincede “insan bitkisi” yani ginseng olarak tanımlanır. Ginseng üç şekilde gruplandırılabilir; taze ginseng, beyaz ginseng ve kırmızı ginseng en çok bilinen türler arasında yer alır.

Ginsengin sağlık açısından birçok faydası vardır. Kanserden Alzheimer hastalığına, stres ve yorgunluğun giderilmesinden pek çok hastalığa iyi gelen şifalı bir bitkidir. Ginseng kök kurutulmuş veya toz haline getirilmiş şekilde tüketilebilir. Kökün toz haline getirilmesiyle elde edilen tabletler yer almaktadır.

Ginsengin Faydaları Nelerdir?

Bilişsel Yeteneği Geliştirir

Ginseng tüketimi bilişsel yeteneğin gelişmesine yarar sağlar. Ginseng, yalnız odaklanma ve yoğunlaşma konusundaki bilişsel yeteneklerinizi teşvik eder. Aynı zamanda ileri yaşlarda sinirsel faaliyeti uyarabilir. Demans, Alzheimer ve diğer bilişsel bozukluklarının başlamasına engel olur.

Kilo Kaybına Yardımcı Olur

Ginsengde yer alan güçlü kimyasal bileşimler açlık hormonlarının isteklerini tetiklemesini hızla bastırabilir. Böylece kilo verme sürecinde yeme ataklarının azaltılmasında etkilidir.

Stres Seviyesini Düşürür

Ginseng, vücudun sinir sistemini metabolizmanın uyarılmasını etkiler. Stres ve kaygıların azalmasına yardımcı olur. Stres seviyesini düşürür. Vücudun daha iyi bir ruh hali dengesi elde etmesine katkı sağlar.

Kansere Karşı Faydalıdır

Ginseng içeriğinde yer alan ginsenoidler iltihaplanmayı düzenler. Antioksidan koruma sağlar. Bazı kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olur.

Yorgunlukla Mücadele Eder

Ginseng, hücrelerde enerji üretimini artırarak yorgunluk ile savaşır. Fiziksel aktiviteyi artırmaya katkı sağlar.

Kan Şekeri Düşürür

Özellikle kırmızı ginseng insülin üretimini ve kan şekeri alımını artırır. Antioksidan koruma sağlar.

Ginseng Nasıl Kullanılır?

Ginseng kökü genellikle kurutulmuş formda tüketilmektedir. Ginseng tozu da sıklıkla tüketilen bir form olarak da tercih edilmektedir. Takviye edici gıdalar ile günlük olarak tüketilmesi mümkündür. Voonka Ginseng CoQ10 içeriğinde yer alan Parax ginseng ve koenzim Q10 ile günlük ihtiyacınızı karşılar.
Etiketler: ginseng, ginseng nedir, ginseng faydaları
Nisan 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR