Ginkgo Biloba Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Ginkgo Biloba Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

İnsanlık tarihinin çok eski ağaçlarından olan Ginkgo Biloba, Çinliler tarafından bulunmuş ve çayı yapılarak tüketilmiştir. Yaprakları yelpazeye benzeyen bu ağaç türü, dünyada en uzun yaşayan ağaçlar arasında gösterilmiştir. Asya ülkelerinin bitki örtüsü olmasına rağmen, Avrupa’da ve Amerika’da yetiştirilmeye başlanmıştır.

Ginkgo Biloba Faydaları Nelerdir?

  • Ginkgo Biloba, ağacının faydaları aşağıdaki gibi sayılabilir.
  • Antiksidan bakımından zengindir.
  • İltihabi hastalıklarla mücadelede yardımcı olur.
  • Psikiyatrik sorunlara iyi gelir.
  • Dolaşım ve kalp sağlığına iyi gelir.
  • Beyin fonksiyonlarının gelişimine destek olur.
  • Kaygı bozukluğuna ve depresyonun tedavisine iyi gelir.
  • Göz sağlığını korumaya yardımcı olur.
  • Baş ağrısı ve migrene iyi gelir.
  • Cinsel işlev bozukluğunun düzeltilmesinde etkilidir.

Ginkgo Biloba Nasıl Kullanılır?

Ginkgo Biloba, çay üretiminde kullanıldığı gibi aynı zamanda kozmetik ürünlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Kurutulmuş yapraklar ekstresi yapılan bitki birçok adımdan geçtikten sonra içeriğinde bulunan istenmeyen maddelerin elimine edilmesi sağlanmış olur.

Ginkgo Biloba ekstresi yapılırken 50 ham yaprak kullanılır. Kullanım süresince istenilen ürünlere eklenebilir. 

Ginkgo Biloba Günlük Alım Miktarı Ne Kadar?

Ginkgo Biloba alımında belirlenmiş olan herhangi bir miktar yoktur. Bazı bilgilere göre bir günde 120–240 mg arasında alınması ve bunun da birkaç doza bölünmesi gerekir. Dinamis Standardized Extract Ginkgo Biloba Plus 60 Kapsül takviye edici gıdadır. Günde 2 kere 1 kapsül, yemeklerden sonra alınmalıdır. Tavsiye edilen günlük porsiyonu aşılmaması gerekir.

Takviye edici gıdalar insan vücudunun üretemediği ya da yeterli miktarda alınmadığı durumlarda dışarıdan alınabilecek en iyi ürünlerdir.

Ginkgo Biloba Çayı Nasıl Yapılır?

Ginkgo Biloba çayı yüzyıllar öncesinden beri yapılmaktadır. Kurutulmuş yaprakların ve tohumların demlenmesi ve istenilen yoğunluğa getirilmesi ile çay elde edilir.

Ginkgo Biloba Çayı Faydalı mı?

Ginkgo Biloba çayının insan vücudunda birçok faydası vardır.  Çay düzenli olarak kullanılması halinde alzheimer, hafıza kaybı sorunları gibi tüm nöral sorunlara iyi gelir.

Ginkgo Biloba kullanabilmek için Alkilfenol içeren bitkilere alerjiniz olmaması gerekir. Bunun yanında düzenli ilaç kullanımınız varsa doktorunuza danışmalısınız.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: ginkgo biloba faydaları nelerdir, ginkgo biloba nasıl kullanılır, ginkgo biloba çayı nasıl yapılır, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Aralık 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR