Gıda Takviyeleri ve Multivitaminler İşe Yarıyor mu?

Gıda Takviyeleri ve Multivitaminler İşe Yarıyor mu?

Gıda takviyeleri ve multivitaminler, kullanımları yıllar içinde gittikçe artmış ve çokça popülerleşmiş takviyelerdir. Günlük enerji ve zindeliğimizi artıran bu takviyeler hakkında herkesin aklında Gıda takviyeleri ve multivitaminler işe yarıyor mu? gibi sorular belirmektedir.

Gıda takviyeleri ve multivitaminlerin çalışma prensipleri, günlük faydaları, uzun süreçteki etkileri, işe yarayıp yaramamaları gibi durumları analiz edebilmek için gıda takviyeleri ve multivitaminler üzerinde araştırmalar yapılmıştır. Bununla beraber sürekli değişen ve gelişen bir sektör olan gıda takviyesi ve multivitamin sektörü ile bu takviyelerin kendisiyle ilgili olan veriler de değişmektedir.

Günlük enerjimizi artırmaktan başlayarak birçok kolaylaştırıcı ve destekleyici etkisi olduğu bilinen gıda takviyeleri ve multivitaminlerin kişisel olarak değişebilecek uzun süreli etkileri için mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Doktor kontrolü ile sağlıklı bir şekilde beslenmenizi ve kullanılması gereken gıda takviyesi ve multivitaminleri kullanmak en sağlıklı seçenektir.

Bunun yanı sıra, aklınızdaki günlük seviyede gıda takviyeleri ve multivitaminlerin faydaları hakkındaki soruları cevaplamak için bu yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Gıda Takviyeleri ve Multivitaminlerin Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum Takviyesi

Kemik sağlığımızı güçlü tutmak ve genel olarak vücudumuzda direncimizi geliştirmek için kalsiyuma ihtiyaç duyarız. Bu sebeple gelişme çağında olan çocuklara bol kalsiyum almaları için bolca süt ve süt ürünü içmeleri tavsiye edilmektedir. Yaşımız ilerlediğinde özellikle kemik erimesi gibi problemlerle karşılaşmamak için de kalsiyum oranımızı yüksek tutmalıyız. Bu sebeple kalsiyumlu gıda takviyelerini tercih edebilirsiniz.

Omega-3

Özellikle hafızamız ve diğer beyin fonksiyonlarımız için omega-3 yüksek öneme sahiptir. Sinir hücrelerimizi de korumak için omega-3 olarak adlandırılan bu önemli yağ asidini gıdalarla veya takviyelerle haftada en az iki defa vücuda alınmalıdır.

Vitaminler

Vitaminler vücudumuzda eksikliğini gördüğümüzde cildimizden çabuk yorulmamıza kadar birçok unsuru etkileyen bileşenlerdir. Güçlü bir bağışıklık sistemi elde etmek için vitaminleri vücudumuza tam almalıyız. Özellikle E vitamini yaşlanmayı yavaşlattığı ve cildimizi gençleştirdiği için besinlerle ya da takviyelerle vücudunuza almak isteyeceğiniz vitaminlerdir. Argivit Multivitamin 30 Tablet sayesinde zengin içeriği ve besleyici formülüyle vücudunuza gereken vitamin takviyesini sağlayarak günlük performans ve zindeliğinizi artırabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: multivitamin, gıda takviyeleri, besin takviyesi, takviye edici gıdalar, multivitaminler işe yarıyor mu, gıda takviyelerinin faydaları nelerdir, multivitaminin faydaları nelerdir
Eylül 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR