Gergin ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Kolajen Kullanımı

Gergin ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Kolajen Kullanımı

Gergin ve pürüzsüz bir cilt her kadının hayalidir. Her geçen gün ciltte kolajen azalıyor. Yıllar geçtikçe kırışıklıklar, yüzde sarkmalar kendini gösteriyor. Çevre kirliliği, uykusuzluk, stres, dengesiz beslenme, sigara ve alkol kullanımı yaşlanma belirtilerinin artmasına yol açıyor. Ciltteki kolajen miktarını artırarak kırışıklık ve sarkmaların önüne geçmeniz ve cildin elastikiyetini artırmanız mümkündür.

Düzenli ve dikkatli bir cilt bakımı ile genç görünmek oldukça kolay. Cildi temiz ve nemli tutmak ve cildin ihtiyacı olan bakımı sağlamak cildin genç ve güzel görünmesini sağlayacaktır. Cilt bakım uygulamalarının düzenli yapılması cilt güzelliği için oldukça önemlidir.

Kolajen Nedir?

Genç ve pürüzsüz bir görünümün sırrı kolajendir. Kolajen, cildimizin yüzde 80’ini oluşturur. Elastin verilen bir proteinle çalışan kolajen cildimize elastikiyet verir. Vücudumuzda doğal olarak bulunan kolajen, insan vücudunda canlılık ve esneklik sağlar. Kolajen yapısal ve işlevsel açıdan vücudumuz için gerekli bir protein çeşididir. Bağ dokusunu güçlendiren kolajen cilde güç, esneklik ve sağlamlık kazandırır.

Kolajen üretimi vücudun önemli bir görevidir. Yaşam biçimi, iklim ve beslenme alışkanlıkları ve yaş gibi faktörlere bağlı olarak kolajen üretiminde azalma söz konusudur. İnsan vücudunda 25 yaştan sonra kolajen üretiminde düşüş yaşanmaktadır. Bu kayıplar insan doğasının bir parçasıdır. Yaş ilerledikçe vücutta kolajen üretimi azalır. Vücut elastikiyetini kaybeder. Ciltte kuruma, sarkma, kırışıklıklar, güneş lekeleri oluşmaya başlar. Kolajenin vücutta üretimi azaldığı takdirde dışarıdan takviye almak gerekmektedir.

Kolajen kullanımı yaşlanma belirtilerini hafifletir, cildin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Cildin daha genç görünmesini sağlar.

Cilt İçin Kolajen Krem Önerileri

Kolajen içerikli krem kullanarak ciltteki kolajen üretimi desteklenir. Kolajen içerikli kremler, kırışıklıklar, sıkılık kaybı ve ince çizgiler gibi yaşlanma belirtilerine karşı kolajen üretimini destekler. Kolajen üretimini hızlandırır.

En iyi kolajen içerikli kremler arasında yer alan PEKAH Hidrolize Kolajen ve Hyalüronik Asit İçeren Nemlendirici Besleyici Cilt Bakım Kremi’ni tercih edebilirsiniz. Aşırı kurumuş ve yıpranmış ciltler için özel olarak tasarlanan bu krem, %54 hidrolize kolajen solüsyonu içeren zengin formülü ile cilt sıkılığını destekler. Kırışıklık ve ince çizgilerle mücadelelerde cildinizi destekler.

Hipoalerjenik formülü ile hassas ciltlerde güvenle kullanılabilir. İçeriğindeki kolajen ile birlikte yer alan hyalüronik asit cildi uzun süreli ve etkili nemlendirir. Cilt bariyerini içten güçlendirerek cildi korur. Hyalüronik asit ve kolajen erken yaşlanmanın getirdiği kırışıklıkların azaltılmasını sağlar. Mimik kırışıklıkları dahil olmak üzere yüzdeki kırışıklıkların azaltılmasında etkilidir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: cilt bakımı, kolajen, kolajen nedir, kolajen kullanımı, bakım önerileri, cilt sağlığı
Haziran 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR