Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Genital bölge temizliği hem sağlık hem de kozmetik açısından son derece önemlidir. Genital bölge yapısı itibariyle doğru temizlenmediği takdirde kaşıntı, yanma, koku gibi istenmeyen sorunları beraberinde getirebilir. Vücudumuzun en hassas bölgelerinden biri olan genital bölgenin doğru bir şekilde temizlenmesi gerekir.

Vajinal Flora Nedir?

Vajina, kendi içerisinde florası olan bir organdır. Vajina içerisinde yer alan yararlı mikroorganizmalar koruyucu görev üstlenir. Vajinanın 4,5 pH değeri vardır ve asidiktir. Eğer vajina florasının pH’ı dengedeyse kaşıntı, batma, kötü koku ve akıntı gibi şikayetler meydana gelmez.  

Vajinal Akıntılar Neden Olur?

Vajinal akıntılar iki çeşit olarak tanımlanabilir.

Fizyolojik vajinal akıntı: Renksiz, kokusuz, şeffaf ve iç çamaşırda iz bırakmayan akıntılardır. Fizyolojik akıntının olması normaldir. Zaman zaman kadınlarda görülebilir.

Patolojik vajinal akıntı: Kötü kokulu, yeşil veya sarı renkli, kıvamlı, köpüklü ve iç çamaşırda iz bırakan akıntıdır. Bu akıntı türü normal değildir. Bu durumda oluşan vajinal akıntı için uzmandan destek almak gerekir.

Genital Bölge Hijyeni İçin Yapılması Gerekenler

Genital bölge hijyeni için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Doğru iç çamaşırı tercih edilerek genital bölgenin temiz tutulması sağlanabilir. İç çamaşırları mümkün olduğunca sık değiştirilmelidir.

Genital bölgenin nemli olması vajinal floranın dengesinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle genital bölgeyi temiz tutacak davranışlardan kaçınmalı, genital bölgenin kuru olmasına özen gösterilmelidir. Örneğin; duş sonrası genital bölge kurutulmadan iç çamaşırı giyilmemelidir. 

Genital bölgeyi su ile durulamalıdır. Duş jeli veya sabun kullanmamak gerekir. Bölgeyi temizlemek için duş jeli sürmek vajinanın florasını bozacaktır. Bunun yerine, genital bölge için hijyenik kadın ürünleri tercih edilmelidir.

Bioder İntimate Hygiene Liquid Cleansing Gel genital bölgenin rahatlamasına, nemlenmesine ve rahatlamasına yardımcı olur. Cilt pH’ına uygun bir formülü vardır. İçeriğindeki aktif bileşenlerle bölgenin rahatlamasını, nemlenmesini ve ferahlamasını sağlar. İstenmeyen kötü kokuların giderilmesine yardımcı olur. Bir miktar yıkama jeli avuca dökülerek sonra dış genital bölgeye köpürterek uygulanır. Ilık su ile durulanır.
Etiketler: genital bölge, genital bölge temizliği, vajinal flora, vajinal flora nedir
Nisan 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR