Gargara Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır? Faydaları

Gargara Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır? Faydaları

Ağız sağlığı söz konusu olduğunda dikkat etmemiz gereken birçok farklı unsur vardır. Her şeyden önce ağız sağlığının yalnızca dişlerden ibaret olmadığını bilmemiz gerekir. Diş sağlığımızın yanında damak ve diş eti de bakımını sağlamamız gereken noktalardır. Bu noktada derinlemesine ve doğru bir şekilde ağız bakımı yapabilmemiz için bize yardımcı olacak sayısız ağız ve diş bakım ürünü mevcuttur.

Bu ürünlerden en çok bilindik olanı ve belki de en yüksek etkiyi yaratanlardan biri de ağız çalkalama suları ya da gargara olmaktadır. Bu konu hakkında sorularınız varsa gargara ne işe yarar, gargara nasıl yapılır sorularını cevapladığımız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Gargara Faydaları Nelerdir?

Diş fırçaları ve diş ipleri bazı noktalarda ağız temizliğimizi sağlamak için yeterli olmamaktadır. Özellikle plakları temizlemede ve yüzeysel temizliğin yapılmasında oldukça etkili olan diş fırçalamak ve diş ipleri ağzın her noktasına ulaşamayan metotlardır. Örneğin, ağzımızda diş fırçası ya da diş ipi ile ulaşamayacağımız noktalara gargara sayesinde ulaşılabilir. Gargara ağzın her noktasına dağılır ve diş aralarına da girerek temizlik sağlar.

Bunun yanı sıra, gargara ağızda derinlemesine bir temizlik sağlar. Diş fırçasının ulaşamadığı noktalardaki yemek kalıntılarını temizleyerek diş çürümesinin önler. Gargara buna ek olarak ağızdaki diğer bakterilerin oluşumunu engeller ve antibakteriyel bir etki yaratır.

Bu yönüyle gargara ağızda kötü koku oluşumunu engeller. Özellikle, sigara kullanan kişilerin ağız kokusuna karşı alabileceği en güzel önlemlerden biri bu sebeple gargaradır.

Gargara Nasıl Kullanılır?

Antiseptik yapıdaki gargaralar alkollü ya da alkolsüz olmak üzere ikiye ayrılır. Gargaraların ağız yoluyla alınıp ağızda bir süre boyunca her yere ulaştığından emin olacak şekilde çalkalanması gerekir. Sonrasında tükürülen gargara içerisinde çeşitli kimyasallar barındırdığı için kesinlikle yutulmamalıdır.

Listerine Advanced Defence Sensitive 500 ml Hassasiyet İçin Geliştirilmiş Koruma Gargara ile yaklaşık bir dakika boyunca ağzınızda çalkalayacağınız ağız suyu sayesinde ağzınızı bakterilerden arındırabilirsiniz. Ferah bir nefes, tertemiz dişler ve sağlıklı bir ağız için ağız suyunu diğer ağız bakımı aşamalarının yanına eklemenizi öneririz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: gargara nedir, gargara ne işe yarar, gargara nasıl yapılır, gargara faydaları, ağız sağlığı, ağız çalkalama suları, ağız ve diş bakımı
Ekim 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR