Fotoyaşlanma (Photoaging) Nedir? Foto Yaşlanma Nasıl Önlenir?

Fotoyaşlanma (Photoaging) Nedir? Foto Yaşlanma Nasıl Önlenir?

Yaşlanma zamanla ortaya çıkan bazı belirtilerle kendisini göstermeye başlayacaktır. Erken yaşlanma ise kişinin kendisine dikkat etmemesi sonucunda ortaya çıkacak bir durumdur. Bu makalemizde foto yaşlanma ve nasıl önlendiğine dair bilgiler verelim istedik. Bu sayede her yaşta genç bir görüntüye sahip olma imkanı yakalayabilirsiniz.

Fotoyaşlanma Nedir?

Fotoyaşlanma, güneşten gelen zararlı ışınların cilt üzerinde neden olduğu yaşlanma belirtilerine verilen isimdir. Uzmanlara göre, cildin yaşlanmasındaki en büyük etken çevresel koşullar. Özellikle güneşten gelen zararlı ışınlar ince çizgiler ve kırışıklıklar konusunda oldukça etkilidir.

Fotoyaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Fotoyaşlanma belirtilerinin en belirgin hali kişinin bronzlaşmasıdır. Güneş kremi sürmeden güneşe çıkılması cildin savunmasız kalmasına neden olurken bronzlaşan cilt aslında zarar görmüş demektir. Sağlıklı bir ciltte kolajen ve elastin liflerinin zarar görmesi cilde kalıcı hasar verebilir.

Fotoyaşlanma Neden Olur?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi fotoyaşlanmaya en önemli nedenlerin başında güneş ışığı geliyor. Güneş ışınları vücuda faydalı olsa da olması gerekenin üzerinde ciltle temas etmesi cildin kurumasına neden olarak fotoyaşlanma denilen durumun oluşmasına neden oluyor. Sebamed Sun 50 Spf Güneş Losyonu 150 ml, UVA ve UVB ışınlarına karşı mükemmel bir koruma sağlar. Vitamin E ile cildi erken yaşlanma ve elastikiyet kaybına karşı korur. İçeriğinde yer alan deniz planktonları ile cildi nemlendirir ve kuruluğa karşı korur.

Güneş Ürünleri kullanmak cildin korunması açısından gerekli ve önemlidir. Kullanılmadığı takdirde fotoyaşlanma durumu ile karşı karşıya alınabilir.

Foto Yaşlanma Nasıl Önlenir?

  • Fotoyaşlanmanın önlenmesi için düzenli olarak cildin nemlendirilmesi ve bunun için de nemlendirici kremler kullanılması gerekir.
  • Güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır. Cildin hassasiyetine göre güneş kremi seçilmelidir.
  • İnsanlar genellikle kışın güneşin etki etmediğini düşünerek güneş kremi kullanmazlar. Oysaki kışında cilt güneşin zararlı ışınlarına maruz kalabilir. Bu nedenle kışın da güneş kremi kullanılmalıdır.
  • Cilt zamanla yaşlanmaya ve elastik yapısını kaybetmeye başlayacaktır. Düzenli olarak yapılan cilt bakımı ise cildin korunmasını ve çevresel faktörlere karşı daha dayanıklı olmasını sağlayacaktır.

Cilt bakım ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz

Etiketler: fotoyaşlanma nedir, foto yaşlanma nasıl önlenir, fotoyaşlanma belirtileri nelerdir, güneş koruyucu ürünler, güneş kremi
Nisan 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR