Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır

Fondöten yaz ya da kışın uygulanabilen makyaj ürünleri arasındadır. Özellikle yaz aylarında mutlaka doğru yapılması gerekir, çünkü tene uygun olmayan bir fondöten seçimi makyaj konusunda kafa karışıklığına neden olabilir.

Yaz İçin Doğru Fondöten Seçimi

Yazın fondöten seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk kural cilt yapısıdır. Eğer cildiniz yağlı ise bu durumda nemli ve krem olan ürünleri tercih etmekten kaçınmanız gerekir. Eğer bu tarz bir ürün tercih ederseniz gün içerisinde cildinizde parlama olur ve bu da doğal olarak cildinizin kötü görünmesine neden olur. 

Fondöten Nasıl Kullanılır?

Fondöten seçimi kadar nasıl kullanıldığı da önemli bir konudur. Fondöten kullanırken birkaç farklı yöntem tercih edilebilir. Örneğin fırça kullanabileceğiniz gibi süngerde kullanabilirsiniz. Bu sizin yeteneğinize ve nasıl rahat edeceğinizle alakalı bir durumdur. Ancak bu yöntemlerin hangisini tercih ederseniz edin mutlaka cildinizin temiz olması gerekir. Temiz olmayan bir ciltte fondöten pürüzsüz olarak durmayacaktır bu da istenilen görüntünün elde edilmemesine neden olur. Fondöten öncesinde yapılacak olan peeling işlemiyle ciltteki ölü deriler temizlenir. 

Yaşlanma karşıtı göz çevresi bakım kremi SebameD Q10 Lifting Eye Cream,  göz çevresini derinlemesine nemlendirir ve besler.

Fondöten Nasıl Sürülür?

Cildinize fondöten sürerken öncelikli olarak ürünü fırça ya da süngerin üzerine almanız ve sonrasında yüzünüzün belli bir noktasına sürerek dağıtmanız gerekiyor. Örneğin yanağınıza, alın bölgenize, çene ve burnunuza sürebilirsiniz.

Fondöten Kullanım İncelikleri

Fondöten kullanımında dikkat edilmesi gereken incelikler vardır. Yukarıda bahsettiğimiz hususların dışında eğer baz fondöten tercih edilirse bu durumda makyaj daha uzun süre boyunca kalabilir.

Fondöten kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de ürünü yalnızca yüze değil boyun bölgesine de sürmektir. Eğer yalnızca yüzünüze sürerseniz bu durumda cildinizde bütünlük sağlayamazsınız.

Fondöten Fırçası mı Sünger mi?

Bu soru kadınların kafasını karıştıran en önemli sorundur. Net bir yanıt olmasa da bilinen tek şey hangisi daha kolayınıza geliyorsa onu tercih etmektir, fakat görüşler genelde süngerin göz kapakların ve burun kenarlarına daha iyi uygulandığı konusundadır.

Makyaj ürünleri konusunda https://www.dermoailem.com/ sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: fondöten, fondöten seçimi, fondöten nasıl kullanılır, fondöten nasıl sürülür, fondöten fırçası, fondöten süngeri, fondöten kullanımı, göz çevresi kremi
Ağustos 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR