Folik Asit Neye İyi Gelir? Folik Asit Faydaları

Folik Asit Neye İyi Gelir? Folik Asit Faydaları

Aminoasitlerin birbirine dönüşmesini sağlayan, DNA yapısındaki nükleik asitlerin yapımında görev alan ve kan hücrelerinin yapım ve çoğalmasını tetikleyen bir B vitamini türevi olan folik asit özellikle sinir sistemimiz için çok önemli bir bileşendir.

Folik asit dendiğinde aklımıza özellikle bebekler ve çocuk gelişimi gelir. Bunun sebebi folik asidin sinir sistemi gelişimi üzerindeki etkisine ek olarak bebeklerdeki eksikliğinin sinir tüp bozukluğu gibi hastalıklara yol açmasıdır.

Folik Asit Vücutta Neye İyi Gelir?

Folik asit vücudumuzda hayati fonksiyonların devamı için çok önemlidir. Folik asit, vücudumuzda oksijen taşıyan kan hücrelerinin oluşturulmasını sağlar. Vücudumuzun dolaylı olarak oksijen açısından beslenmesini sağlayan folik asit eksikliğinde ise yorgunluk ve halsizlik görülür. Aynı zamanda, folik asit eksikliği ile ten rengi de solar.

Folik asit aynı zamanda, DNA sentezlenmesi ve diğer genetik materyallerin sentezlenmesinde önemli bir rol oynamakla beraber hücrelerin onarımı ve yenilenmesinde de rol oynar. Bu özellikleri ile folik asit bizleri birçok rahatsızlıktan korur.

Folik Asit Hangi Hastalıklara Karşı Koruyucudur?

Otizm

Akıllara bebeklik dönemini ve gelişimi getirdiğinden bahsettiğimiz folik asidin hamilelikten önce olduğu gibi hamilelik esnasında da ideal oranda alınmasının bebeğin otizme yakalanma ihtimalini azalttığını destekleyen çalışmalar mevcuttur.

Depresyon

Depresyon ve folik asit eksikliği arasında bir bağlantı olduğu bazı çalışmalar sonucu gözlemlenmiştir. Bu sebeple folik asit takviyelerinin depresyonla mücadelede denenen ve fayda veren bir yol olduğu bilinmektedir.

İltihaplı Romatizma

İltihaplı romatizmanın iyileştirilmesi için takviye folik asit tavsiye edilmektedir. Romatizmanın vücutta olan etkilerini azaltmak ve olası bir rahatsızlığın gelişmesini engellemek için folik asidin tavsiye edilen değerin altında olmaması gerekmektedir.

Kalp ve Damar Hastalıkları

Folik asidin kalp sağlığını desteklediği bilinmektedir. Özellikle oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretimini desteklemesi ile kalp ve damar sağlığı için folik asidin önemi yüksektir denebilir.

Vücudunuz için gerekli olan folik asidi tükettiğiniz besinler ya da takviye gıdalar sayesinde ihtiyaç duyduğunuz oranda alabilirsiniz. Gebyfoll Folik Asit sayesinde ihtiyaç duyduğunuz ve tamamlamak istediğiniz folik asidi temin edebilir ve hücre yenilenmeniz başta olmak üzere vücut fonksiyonlarınızı destekleyerek zinde kalabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: folik asit nedir, folik asit neye iyi gelir, folik asitin faydaları nelerdir, folik asit eksikliği, vitamin, multivitamin, takviye edici gıdalar
Eylül 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR