Evde Fön Çekmenin Püf Noktaları

Evde Fön Çekmenin Püf Noktaları

Günümüz dünyasında hacimli ve bakımlı saçlara sahip olmak hem erkeklerin hem de kadınların en çok önem verdiği şeylerden biridir. Çünkü, bireyin dış güzelliğinin bir parçası kabul edilen saçların bakımlı olması bireye de bir özgüven vermektedir.

Kadınların saç bakımı konusunda oldukça dikkatli ve özenlidir. Bunun temel sebebi ise kadınların hem iş hem de sosyal hayatlarında bakımlı olmak istemeleridir. Bunun için de pek çok kadın saç şekillendiricilere başvurmaktadır. Ancak bu saç şekillendiricilerinin çoğunun yüksek ısılarla saça zarar vermesi problem yaratmaktadır. Bunun için de kadınlar farklı alternatifler aramakta ve evde fön çekmek için daha zararsız yollar aramaktadır. Bu nedenle de bu püf noktaları sizler için derledik.

Evde Fön Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde fön çekilirken birkaç noktaya dikkat edilmelidir. Bu noktaları sizler için derledik.

Güçlü Bir Saç Kurutma Makinesi Kullanın

Evde fön çekmek isteyenler öncelikle belli başlı bazı ekipmanlara sahip olmalıdır. Bunlardan biri de hiç şüphesiz güçlü bir saç kurutma makinesidir. Çünkü fönün daha rahat çekilebilmesi için saç kurutma makinesinin güçlü olması gerekmektedir. Bunun için de saç kurutma makinesi yerine fön makinesi almanız sizin işinize daha çok yarayacaktır.

Fön İçin Uygun Fırça Kullanın

Kullanılan makinenin yanı sıra kullanılacak tarak ya da fırçanın da büyük bir önemi vardır. Çünkü her tarak ya da fırça fön çekmek için uygun olmayabilmektedir. Bu nedenle de tarak ya da fırça seçerken Toni&Guy Fön Fırçası gibi zaten fön çekilebilmesi için tasarlanmış fırçaları kullanmanız önerilmektedir.

Fön Çekmeden Önce Saçlarınızı Ilık Suyla Yıkayın

Fön çekmeden önce saçınızı ılık suyla yıkamanız ve iyice kurulamanız önemli olmaktadır. Çünkü düzgün bir fönün çekilebilmesi için saçın temiz olması elzemdir. Bunun için de iki kere şampuanladığınız saçınızı iyice durulamanız ve çıkmanıza yakın soğuk su ile de tekrarlamanız parlak bir saç elde etmeniz için önemlidir.

Nemlendirici Losyon ve Bakım Kremleri Kullanın

Saçınızı tararken daha geniş dişli taraklar seçmeniz saçınızın tarama ile kırılmasının önüne geçecektir. Aynı zamanda da duştan çıkmadan önce saçınızı nemlendirici losyon ya da bakım kremi ile kremlerseniz tarama işleminde daha rahat bir süreç yaşayabilirsiniz. Bu da daha rahat fön çekmenizi sağlayacaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: fön, evde fön çekmenin püf noktaları, fön çekerken dikkat edilmesi gerekenler, saç kurutma makinesi, saç bakımı, güzellik sırları
Haziran 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR