Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Pratik Öneriler

Cildin parlaklığı, pürüzsüz ve kusursuz bir görünüm kazanması için cilt bakımı oldukça önemlidir. Bunun için öncelikle cildinizi temiz tutmanız gerekir. Özellikle akne, sivilce ve aşırı yağlanma sorunu olan kişilerin cilt bakımına ve cilt temizliğine daha fazla özen göstermesi gerekmektedir. Düzenli yapılan cilt bakımı ciltteki sorunları ortadan kaldırarak cildi taze ve arınmış bir görünüme kavuşturacaktır. Cilt temizliği sonrası cildin nemlendirilmesi de cilt bakımının önemli parçasıdır. Bunun yanı sıra; el, dudak, göz çevresi ve diş bakımı da cilt bakımında önemli noktalardır. Evde cilt bakımı doğru ve kolay bir şekilde herkes tarafından yapılabilir. 

Cilt Temizleme Ürünleri

Cilt temizliği için yüz temizleme köpükleri ve yüz temizleme jellerini tercih edebilirsiniz. Özellikle sivilceye eğilimli ve yağlı ciltler için bu ürünler günde 2 defa düzenli olarak kullanılmalıdır. Cilt temizliğinde en etkili ürünler; Cosmed Benefit arındırıcı ve matlaştırıcı temizleme jeli, Dermadolin Seranem yüz temizleme köpüğü, cosmed atopia temizleyici krem, Mustela kremli temizleme jeli, Bioderma, Sebamed ve La Roche ürünleridir. Ürünler yağ sentezini dengeleyici özelliğe sahip odluğu için cildi temizlerken aynı zamanda nemlendirir. Böylece ciltte kuruma ve pullanma sorunu yaşanmaz. Cilt, günlük kirden arınır. Siyah nokta ve akne sorunu düzenli kullanımda azalarak ortadan kalkar. Cilt temizleme ürünleri sayesinde cilt gözenekleri açılır ve deri havalanır. Kullanımı oldukça basittir. Cilt temizleme ürünü, masaj yapılarak cilde yedirilir ve sonrasında bol su ile durulanır. 

Nemlendirici Kremler

Cildin neminin korunması ve beslenmesi için cilt yapısına uygun bir nemlendirici krem tercihi yapılmalıdır. Bunun için nemlendirici losyon ve kremler seçilebilir. Sebamed nemlendirici bakım ürünleri, Cerave Moisturusing nemlendirici losyon, Bebak, Vichy, Bioderma, La Roche, Nivea, Bionike, Cosmed ürünleri gibi su bazlı veya nemlendirici/onarıcı bakım kremleri en iyi alternatifler arasındadır. Nemlendirici kremler el ve yüz için ayrı ayrı tiplerde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra cildi gece boyunca da nemli ve taze tutmak için Vichy Neovadiol Nuit gece bakım kremini tercih edebilirsiniz. Krem, tüm cilt tipleri için uygundur. 

Peeling ve Maskeler

Akneli ve siyah noktalı ciltler için akne sabunu, siyah nokta karşıtı kömürlü temizleyiciler, arındırıcı jel ve sivilce temizleme köpüğü, peeling ve maskelerin kullanımı önerilir. Cosmed Day Krem Peeling, DR. Murad, Babe, Bioderma ve Vichy kuru ciltler için bakım kremi etkili ürünlerdendir. Peeling ürünler, ciltte biriken kirleri ve yağı uzaklaştırarak cildin bakımını yapar. Günlük ve düzenli kullanımında akne, sivilce ve ciltteki yağlanma problemi azalacaktır. Aynı şekilde yüz maskeleri de içeriğindeki etken madde sayesinde cildi dinlendirirken bakımını yapacaktır. Ciltte yaklaşık 10-15 dakika tutulan maskeler, cilde yumuşak, ışıltılı ve canlı bir görünüm verecektir. Cilt maskesi için cildinize; garnier saf kömür siyah çay kağıt matlaştırma yüz maskesi, Dermoskin arındırıcı maske, Neutrogena Hidrojel maskelerini uygulayabilirsiniz.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: evde cilt bakımı, cilt bakım öneriler, evde cilt bakımı nasıl yapılır, pratik öneriler, cilt temizleme ürünleri, peeling, maske, nemlendirici krem
Kasım 07, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR