Erkeklerde Yüz Bakımı Nasıl Olmalı?

Erkeklerde Yüz Bakımı Nasıl Olmalı

Bakımlı ve çekici bir görünüme sahip olmak için cildinize şu an olduğundan daha fazla özen göstermeniz gerekebilmektedir. Üstelik erkek cilt bakım ürünleri sayesinde, bunu evde kendi kendine de pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmek mümkün olmaktadır. Ancak erkek yüz bakımı konusunda da dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bu nedenle, sizler için kısaca bu noktaları derledik.

Erkeklerde Cilt Dokusu Farklılıkları

Erkek cildi, bir kadının cildine oranla yüzde 25 daha kalın bir yapıya sahip olmaktadır. Androjen hormonuna bağlı olarak gelişen bu fark, cildindeki yağ üretiminin kadınlara göre daha fazla olmasını sağlamaktadır. Bundan dolayı cildin, kuruma tehlikesi ile daha az karşılaşılmaktadır.

Ayrıca, ciltte sıkılığı sağlayan kolajen ve elastin lifleri bakımından da kadınlara göre daha şanslı bir yapıya sahip olunmaktadır. Ancak bu özellikler, erkeklerin cilt bakımına daha az ihtiyacı olduğunu anlamına gelmemektedir. Erkekte cilt bakımına dikkat etmelidir.

Ciltte üretilen fazla yağ, akne ve siyah nokta gibi sorunları beraberinde getirmektedir. Cildinin daha kalın bir yapıya olması ise kuruduğunda nem kazanmasını zorlaştırmaktadır. Aynı sebeple yüzündeki kırışıklıklar da daha derin belirmektedir. İşin içine sakalların da girince, kıl dönmesi ve tahriş sorunları da eksik kalmamaktadır. Bu nedenle de dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır.

Erkek Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt temizliği

Bir erkek yüz temizliği yaparken suya dokunmalıdır ama sabuna dokunmaması tavsiye edilmektedir. Çünkü, sabunların içerisindeki temizleyici ajanlar, cildindeki yağın sökülmesine ve kuruluğa neden olabilmektedir. Cildinin sağlığı için yağın giderilmesi yerine dengelenmesi gerekmektedir. Bunun için ise, cilt temizleyici bir ürün edinmekle başlamak gerekmektedir. Özellikle tıraş sonrası Vichy Homme Sensi Baume gibi tahriş engelleyici ürünlerin kullanılması önerilmektedir.

Peeling

Cildin kalın yapısı, daha fazla ölü deri hücresi anlamına gelmektedir. Bu nedenle ihtiyaca göre haftanın iki ya da üç günü peeling yaparak cildinin arındırılması gerekmektedir. Bu sayede, gözeneklerin de fazla yağ ve kirden temizlenerek daha aydınlık bir görünüme sahip olunmaktadır.

Nemlendirici

Cildindeki pul pul görünüm ve kaşıntının nedeni tıraş değil, nem eksikliğidir. Ayrıca, durmadan uzayan sakalların da cildindeki nemi çektiği bilinmektedir. Bu nedenle cildini yumuşatmak, daha pürüzsüz görünmesini sağlamak ve tıraş işlemlerini de kolaylaştırmak için her tıraştan sonra düzenli olarak Nivea Kusursuz Tıraş Jeli gibi nemlendirici etkiye de sahip olan ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Rutin bir bakım ile pürüzsüz ve doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.
Etiketler: yüz bakımı, erkekler için yüz bakımı, erkek yüz bakımı
Mart 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR