Erkeklerde Tıraş Bakım Ürünleri Nasıl Seçilmelidir?

Erkeklerde Tıraş Bakım Ürünleri Nasıl Seçilmelidir

Bakımlı olmak artık cinsiyet ötesi bir durum haline gelmiştir. Bu nedenle ister erkek olsun ister kadın olsun kişisel bakımına dikkat etmek zorundadır. Ancak kadınlar için çok daha fazla seçenek olmasına rağmen erkekler için sınırlı bir bakım ürünleri skalası bulunmaktadır. Bu ürünler ağırlıklı olarak tıraş bakım ürünlerinden oluşmaktadır. Bu nedenle tıraş bakım ürünü seçilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Sizler için bu noktaları kısaca derledik.

Nemlendirici Ürünler Seçilmelidir

Erkeklerin pek çoğu tıraş sonrasında tahriş olmuş ciltten şikayetçi olmaktadır. Bu sorunun çözümü ise oldukça basit olmaktadır. Tek yapılması gereken şey aslında Arko Men Hydrate Tıraş Kremi gibi nemlendirici özellik gösteren kremlerin kullanılmasıdır. Çünkü bu kremler aracılığıyla yüzün tahriş hissi azalmakta ve tıraş sonrası sertleşen bir cilt yerine daha yumuşak bir cilt elde edilebilmektedir.

Ferahlatıcı Ürünler Tercih Edilmelidir

Özellikle tıraş olunurken oluşabilecek yanma hissinin önüne geçebilmek ve cildin daha rahat nefes alabilmesi için tıraş bakımı süreci içerisinde ferahlatıcı ürünlerin tercih edilmesi kişinin cildinin rahatlaması için oldukça önemli olmaktadır.

Cilt Yatıştırıcı Ürünlere Dikkat Edilmelidir

Tıraş sonrası tahriş olan ciltler için nemlendirici etkili kremler kullanmanın faydalı olduğu bilinmektedir. Tıraş sonrası cildin canlanması için nemlendirici kullanmak oldukça önemlidir. Ancak, nemlendirici kremler her zaman tek başlarına yeterli olamamaktadır. Bunun yanı sıra ferahlatıcı kremlerin kullanılması ya da ferahlatıcı etkiye sahip ürünlerin kullanılması gerekmektedir.

Ancak, çok fazla ürünün kullanıldığı ciltlerde farklı şekillerde deformasyonlar meydana gelebilmekte ya da cilt fazla yorulabilmektedir. Bunun önüne geçmek için ise Vichy Homme Sensi Baume gibi yatıştırıcı, dinlendirici etkiye sahip ürünlerinde kullanılması gerekmektedir. Bu sayede tahriş olan cilt önce nemlenmekte sonra nefes almakta ve sonrasında ise dinlendirilmektedir.

Böylelikle cilt tıraşın ve çevrenin yorgunluğunu rahatlıkla atabilmekte beslenmekte, nemlenmekte, nefes almakta ve dinlenerek kendini daha iyi bir hale sokabilmektedir. Bu nedenle tıraş bakım ürünleri arasında yatıştırıcı, dinlendirici ürünlerin olması oldukça önemli olmakta ve cildin dinlendirilmesi noktasında çok etkin rol oynamaktadır.
Etiketler: tıraş bakım ürünleri, erkek bakım ürünleri
Mayıs 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR