Erkeklerde Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Nasıl Önlenir?

Erkeklerde Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Nasıl Önlenir?

Çoğu erkekte yaşanan saç dökülmesi normal bir durum olarak karşılandığından herhangi bir sağlık problemi olarak görülmez. Oysaki, stres ve depresyon gibi nedenlerin saç dökülmesini hızlandırdığı günümüzde bu dökülmeyi ne kadar çok erteleyebilirsek o kadar iyidir.

Saç dökülmesindeki en önemli etken genetiktir. Genetik olarak saç dökülmesi riski altında olan kişilerin bu durumun önüne geçmesi için önce arkasındaki nedeni tespit etmesi ve buna göre hareket etmesi gerekir. Saç dökülmesini durdurmak mümkün olmasa da belli bir yaşa kadar geçiştirmek mümkündür. Bunun için erkeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir, nasıl önlenir? Araştırmak ve uygulamak faydalı olacaktır.

Erkeklerde Saç Dökülmesi Sorunu

Bir erkekte saç dökülmesinden bahsedebilmek için günlük 150 telin üzerinde dökülmenin yaşanması gerekir. Sağlıklı bir saç derisinde 100 bin adet saç bulunur ve bunların günde 100-150 tanesi dökülür. Sağlıklı bir bireyse saç dökülmesi başladıktan sonra 2 ay devam edebilir. Yılda 3 kez 2 aydan daha fazla süre saç dökülmeye başlarsa bu durumca ciddi bir sağlık probleminden bahsetmek mümkündür. Bu tip bir durumda saç dökülmesi göz önünde bulundurularak doktora kontrol olmak faydalı olacaktır.

Saç dökülmesine neden olan sorunlar içinde kimyasal maddelere maruz kalınması, kronik rahatsızlıklar gibi problemler de vardır. Dolayısıyla dökülmenin neden kaynaklandığının tespit edilmesi uygulanacak yöntem ve alınacak önlemi belirleyecektir.

Erkeklerde Saç Dökülmesine İyi Gelen Faktörler

Erkeklerde saç dökülmesini engelleyecek bazı faktörler vardır. Ancak bunların her erkek için aynı etkiyi göstereceğini söylemek mümkün değildir ancak genel olarak konuşacak olursak aşağıdaki maddeler bu konuda etkili olacaktır.

  • Stresli ve yoğun üzüntülü yaşamdan uzak durmak
  • Saç serumları, Vichy Aminexil Clinical 5 Serum (Erkek) 6 ml Ampul – Saç Dökülmesi, erkekler için tekrarlayan veya devam eden saç dökülmesi durumlarında yardımcı olarak kullanılabilen saç bakım serumudur.
  • Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıkları azaltmaya çalışmak, mümkünse tamamen bırakmak
  • Saçları her gün yıkamak yanlış bilinen bir uygulama olduğu için saçları 2.3 günde bir yıkamaya dikkat etmek
  • Saçları yıkarken pH değeri 5,5 seviyesinde olan şampuanlar kullanmak
  • Saçı yıpratan kalitesiz şekillendiricileri kullanmamak
  • Yüksek miktarda A vitamini alarak beslenme düzenine dikkat etmek
  • Saç ve saç derisine zarar veren ürünlerden uzak durmak
  • En kaliteli ve sertifikalı saç bakım ürünlerini düzenli olarak kullanmak

Cilt ve saç bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: erkeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir, nasıl önlenir, saç dökülmesi nasıl önlenir, erkek bakım önerileri, saç bakımı, saç serumu
Mart 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR