Erkeklerde Rutin Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Erkeklerde Rutin Cilt Bakımı Nasıl Olmalı

Cilt bakımı denildiğinde kadınlar akla geliyor olsa da aslında erkeklerinde bu konu da son yıllarda önemli bir değişim içerisinde olduğunu söyleyebiliriz.   

Erkeklerde cilt bakımı özellikle bıyık ve sakal bölgesi konusunda erkekleri zorluyor. Çünkü bu bölgelere gerekli hassasiyet gösterilmemesi durumunda kıl dönmesi gibi durumlar yaşanılarak cildin kızarması ve tahriş olmasına neden olabiliyor. Sakal ve bıyık bölgesine yapılan cilt bakımı sayesinde hem daha canlı hem de sağlıklı sakal ve bıyık oluşumu da mümkün olabiliyor.

Erkek ve kadınlarda cilt yapısı farklı olduğu gibi hassasiyeti de farklı olacaktır. Erkeklerin ciltlerinin daha yağlı olması sivilcelenmelere neden olabiliyor ve bu da cildin daha farklı görünmesine imkan sağlıyor.

Sakal bakımı yalnızca tıraş etmekle yapılmıyor. Çünkü erkeklerin cildi kadınlara göre daha kalın olduğundan dolayı yağı fazla üretir ve bu da sürekli temiz olmasını zorunlu kılar. Eğer cilt istenildiği gibi temizlenmez ve gözeneklerin açılması sağlanmazsa bu durumda göz çevresinde torbalanmalar oluşur ve bu da erkeğin olduğundan daha yaşlı görünmesine imkan sağlar.

Arko Men Force Tıraş Köpüğü, sakalı yumuşatır, daha az tahriş ve daha az sürtünme ile rahat bir tıraş imkanı sağlar. Tıraş öncesinde cildi yumuşatır, tıraş sırasında cildin tahriş olmasını önler ve yaralanma riskini azaltır.

Bazıları cilt temizliği söz konusu olduğunda sabun kullanmayı öneriyor olabilir. Ancak sabun kullanmanın birtakım yan etkilerinin de olacağını göz ardı etmemek gerekiyor. Çünkü sabunun kurutan etkisi ve erkeğin yağlı bir cilde sahip olması cildin hem kirli kalmasına hem de cildin üzerinde olması gereken yağın tamamen alınmasına neden olacağından dolayı cilt çatlamaya ve erken yaşlanmaya müsait bir konuma gelecektir.

Cilt erkekler önemli olurken, dikkat edilen diğer bir hususta burun bölgesidir. Özellikle burnun yan taraflarında oluşabilecek çizgiler ve burnun güzel görünmemesi erkekteki en önemli estetik sorunlar arasındadır.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Cilt bakımı yapılırken öncelik düzenli olarak cildin yıkanmasını ve temizlenmesini sağlamaktır. Cildiniz ne kadar temiz olursa gözenekler açılmış, cilt nefes alıyor ve her şey yolunda demek olacaktır.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: erkeklerde cilt bakımı, erkeklerde cilt bakımı nasıl olmalı, cilt bakımı, cilt bakımı nasıl olmalı, cilt bakımı ürünleri, erkek cilt bakım ürünleri
Ağustos 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR