Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nedir?

Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nedir?

Erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılan bu problem, aslında kelliğin kafa bölgesinin en tepesindeki saçların dökülmesi ile meydana gelmektedir. Genellikle tepede bulunan saçların zaman içerisinde seyrelmesi ile kafa derisinin ortaya çıkması sürecinin adıdır.

Kafanın tepe bölgesindeki saçların azalmasıyla birlikte baş bölgesinin tepesinde yuvarlak açık bir alan oluşmaktadır. Bazı zamanlarda ise saç dökülmeye, saçların başlangıç noktası neresiyse oradan başlamaktadır.

Bunun gibi saç dökülmesi problemlerinin, erkek tipi saç dökülmesi olarak isimlendirilmesinin nedeni erkeklerin biyolojik yapıları gereği saçlarının ağırlıklı olarak belirli bölgelerde azalmasıdır. Çünkü erkek tipi saç dökülmeleri çok büyük bir oranda genetik temellere dayanmaktadır. Ancak bunun önüne geçmek için Evocapil Anti Hair Loss Herbal Shampoo gibi dökülme karşıtı şampuanların kullanılması süreci yavaşlatabilmektedir.

Saç dökülmesinin genetik nedenlerinin yanı sıra sigara içilmesi, beslenme alışkanlıklarının bozuk olması, stres- uyku düzeni gibi sorunların olması, deri problemleri, vitamin eksiklikleri, hormonal bozukluklar ve ilaç kullanımı gibi pek çok nedeni de bulunmaktadır.  

Erkeklerde saç dökülmeleri ağırlıklı olarak 16 ile 30 yaş arasında meydana gelmektedir ve erken yaşlarda saç dökülmesi problemi ile karşılaşan erkeklerin PROXIVE Keratinli Şampuan gibi saçı besleyecek şampuanları kullanması önerilmektedir. Aksi takdirde kişilerin saç dökülme hızı artacaktır ve tedavi edilmesi gereken bir soruna dönüşecektir. Her ne kadar günümüz teknolojileri ile birlikte saç ekimleri yapılabiliyor olsa da genel olarak pahalı bir hizmet olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir.

Bunun yanı sıra saç dökülmeleri bir hastalık haline geldiğinde kullanılması gereken ilaçların bırakılması durumunda da sorunlar meydana gelebilmektedir. Örneğin; eski saçlarınızın yanı sıra yeni saçlarınızı da kaybetmeniz mümkün olabilmektedir. Bu nedenle erken yaşlarda başlanan Dermoskin Medobiocomplex-e + Biotin For Men Şampuan gibi şampuanlar ve kremler ile birlikte dökülme hızının yavaşlatılması mümkün hale gelebilmektedir.

Genellikle ergenlik dönemlerinden itibaren ortaya çıkmaya başlayan erkek tipi saç dökülmesi konusunda erken yaşlardan itibaren önlem alınamadığı takdirde zaman içerisinde saç kalitesinin düşmesi, saçların incelmesi, tepede kelliğin meydana gelmesi gibi sorunların oluşması çok muhtemel olmaktadır. İleride kel kalındığında her ne kadar saç ekilmesi mümkün olsa da yine de sorunlarla karşılaşılması muhtemel olabilmektedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: erkek tipi saç dökülmesi nedir, erkeklerde saç dökülmesi, erkeklerde kellik, saç bakımı, erkek bakımı, bakım önerileri
Haziran 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR