En İyi Muhabbet Kuşu Yem Önerileri

En İyi Muhabbet Kuşu Yem Önerileri

Muhabbet kuşları evlerimizin hem süsü hem de neşesi olmaktadır. Cıvıl cıvıl sesleriyle evimizi şenlendiren bu sevimli dostlarımız, sandığımızın aksine aslında sofistike zevklere sahip bir tür olmaktadır.

Hazır tohumlar, yeşillikler, sebzeler ve meyvelerden beslenmektedirler. Ancak kilit nokta dengenin korunmasıdır. Bu nedenle birçok işletme sahibi kuru ve filizlenen tohumların iyi bir karışımını tercih etmektedir. Taze gıdaları eklentiler olarak kullandıklarını görmek mümkün olmaktadır. Fakat yine de uzmana danışmadan kendi karışımınızı yapmanız önerilmemektedir. Çünkü muhabbet kuşları daha narin hayvanlar oldukları için kimyasal değil organik beslenmeleri gerekmektedir ve karışımlarınız kuşunuza zarar verebilmektedir.

Muhabbet Kuşu Yemleri Nelerdir?

Piyasada birçok muhabbet kuşu yemi bulunmaktadır ve bu yemlerin hepsinin sağlıklı ve organik olduğunu söylemek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle de muhabbet kuşu yemleri almak istiyorsanız kuş yemleri konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir.

Yem Karışımları

Çoğu muhabbet kuşu sahibi, kuşlarını beslemek için hazır tohum karışımı satın almaktadır. Güvenilir bir tedarikçi bulduğunuz sürece oldukça iyi bir yöntem olmaktadır. Tohumlukların raf ömrü sınırlı olduğu için taze olması gerekmektedir. Bu optimum zaman geçtikten sonra, besinlerin çoğu kaybolmuş olacaktır ve aynı sorun, tohum doğrudan ışığa ya da çok fazla sıcağa maruz kaldığında da meydana gelebilmektedir.

Bunun yanı sıra böcek ilaçları da bir sorun olmaktadır ve bu nedenle tohum karışımının çeşitli bileşenlerinin nereden geldiğini ve hangi koşullarda yetiştirildiklerini bilmek önemli olmaktadır. İyi bir tohum kaynağı bulmak için çevrenizde ya da internette detaylı bir araştırma yapmanız ve Jungle Gurme Muhabbet Kuşu Yemi gibi kuş yemleri açısından güvenilir olan markaların ürünlerinin alınması gerekmektedir. Böylelikle hem sizin hem de muhabbet kuşunuz için en uygun seçenekleri bulmanız kolaylaşacaktır.

Bir tohum serisinin yaşını değerlendirmenin başka bir kullanışlı yolu daha bulunmaktadır. Bazı taneleri altı saat suya batırdıktan sonra sıvıyı dökebilir, taneleri ıslak pamuklu bir yün veya mutfak kağıdına yerleştirebilir ve 24 saat daha ılık bir yerde bırakabilirsiniz. Bu süreden sonra, tahılların en az %50'si filizlenmeye başlamak zorundadır ve eğer gerçekten Sweet Bird Tahıllı Muhabbet Kuş Yemi gibi iyi bir ürün ise %80- 100 filizlenme gösterecektir. 30 saat sonra hiçbir şey olmazsa ve tohumların nemli kaldığından eminseniz muhabbet kuşlarınızın yetersiz beslenmesini sağlayacak ölü bir yiyecek grubuna sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz.
Etiketler: muhabbet kuşu, muhabbet kuşu yemi, muhabbet kuşu yem, kuş yemleri
Nisan 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR