Emzirmenin Anneye Faydaları

Emzirmenin Anneye Faydaları

Bebekler belli bir aya kadar anne sütünden başka bir besine ihtiyaç duymazlar. Anne sütü içeriğinde bebeğin ihtiyacı olan tüm vitaminler mevcuttur. Uzmanlar özellikle annelere bebeklerini 6 aya kadar anne sütüyle beslemeleri konusunda uyarılarda bulunur. Bu altı aylık dönem içerisine su bile dahildir.

Emzirme bebek kadar anne içinde önemlidir. Sağladığı en büyük faydalardan biri de anne ile bebek arasındaki bağın güçlenmesini sağlamaktır.

Anne sütü içen bir bebek bulaşıcı hastalıkların tamamından korunmuş olur. Anne ise bu süreçte meme kanseri ve yumurtalık kanserinden korunur. Yani emzirme yalnızca bebek için değil anne içinde önemlidir.

Anneler bu durumu bilinçli ya da bilinçsiz kabul etmiş olsalar bile annenin bebeğini emzirmek istemesinin altındaki asıl neden bebeğinin sağlıklı gelişimidir. Ancak bazı anneler sütlerinin az geldiği ya da yanlış emzirme neticesinde bebeklerine anne sütünün yetmediğinden şikayet eder.

Annenin Sütü Nasıl Arttırılabilir?

Annenin sütünün çoğalabilmesi için öncelik psikolojik destektir. Özellikle doğum ilk kez gerçekleşmiş ise bu durumda hormonlardan kaynaklanan nedenlerden dolayı anneler birtakım korku yaşayabilirler. Bu koruların en başında ise başaramama ve becerememe korkusu vardır. Bu duygular anneyi depresyona kadar sürükleyeceği gibi annenin sütünün azalmasına da neden olur.

Annenin ilk desteği elbette baba ve aile fertleridir. Hassas olan bu dönem içerisinde aile anneye ne kadar çok yardımcı olabilirse annenin konforu o kadar çok artacak ve bu da onun daha sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesine neden olacaktır.

Emzirme konusundaki eğitimlerde çok önemlidir. Anne bebeğini doğru bir tutuş şekli ile tutmazsa bu durumda bebek sütü tam olarak ememeyeceğinden dolayı anne sütünün yetmediğini düşünebilir. Doğumdan hemen sonra verilen eğitim daha sonra tecrübeyle daha aktif hale getirilmelidir.

Emzirme döneminde annenin kullanacağı ürünlerde sürecin konforunu artıran faktörlerdir. Örneğin meme ucu koruyucuları, emzirme önlükleri ve yastıkları gibi çeşitli ürünler sayılabilir.

%100 pamuk kumaştan üretilmiş Mycey Annemin Emzirme Önlüğü, annelerin bebeklerini dilediği zaman ve istedikleri yerde rahatça emzirebilmesi için ideal bir üründür.

Yeni doğan bir bebeğin gün içerisinde 8–10 kez annesini emmeye ihtiyacı vardır. Bu sayı ne kadar düzenli ve sık olursa annenin sütünün arttığı da görülecektir.

Anne ve bebek ürünleriyle ilgili https://www.dermoailem.com/ sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: emziren anneler, emzirme, emzirmenin anneye faydaları, anne sütü, anne sütü nasıl arttırılır
Haziran 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR