Emzirme Döneminde Göğüs Pompası Kullanımı

Emzirme Döneminde Göğüs Pompası Kullanımı

Emziren annelerin merak ettiği hususlardan olan sütlerini sağarak nasıl saklayabilecekleri ve bunun için kullanılacak olan göğüs pompasının güvenli olup olmadığı konusudur. Aşağıda bu konu ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır.

Emziren Anneler Göğüs Pompası Kullanmalı mı?

Bebeklerin sağlıklı gelişimi için anne sütü oldukça önemlidir, bu nedenle bebeğin her şartta anne sütüne ulaşması gerekir. Özellikle anne çalışıyor ve bebeğini emzirmeye devam ediyorsa bu durumda bebeğin süte erişimi daha fazla hassas hale gelir.

Anne çalışıyorken ya da herhangi bir nedenden dolayı bebeğinin yanından ayrıldığında sütü sağarak saklaması gerekir. Bu sayede bebek anne sütünün yoksunluğunu yaşamaz. Peki, sütün sağılması için tercih edilen pompa nedir ve nasıl kullanılır?

Göğüs Pompası Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Göğüs pompaları çeşitli çalışma prensiplerine göre üretilirler. Elektrikli ya da elektriksiz modelleri vardır. Göğüs pompalarının tamamının amacı anne göğsündeki sütün vakumlanarak toplanmasını sağlamaktır. Bu işlem yapılırken ise dikkat edilmesi gereken birtakım önemli hususlar vardır. Bu hususlar şöyledir:

  • Vakum yapan cihazın ağzının temiz tutulması ve kullanıldıktan sonra kaynar suya koyularak kurutulup temizlenmesi gerekir.
  • Sağım işlemi mutlaka her iki göğse de yapılmalıdır,
  • Sağım yapılırken rahat olmak ve stresten uzak olmak gerekir,

Göğüs Pompasının Emzirmeye Zararı Var mı?

Göğüs pompasının emmeyle ilgili hiçbir zararı olmadığı gibi yapılan araştırmalara göre sütün tekrardan gelmesinde önemli bir rol oynamıştır. Vakum göğüsleri sürekli uyardığından dolayı süt üretimi de artar. Elbette ki burada dikkat edilmesi gereken şey bebeğin sadece pompa ile sağılmış bir süt ile beslenmemesi gerekir, çünkü süt sadece bebeğin karnını doyurması için bir besin değil aynı zamanda anne ile bebek arasındaki iletişimin en kuvvetli bağıdır. Anne evdeyken ya da bebeği yanındayken mutlaka kendi göğsünden süt vermesi gerekir.

Wee Baby Baby Göğüs Pompası Tirle ,doğum sonrası göğüs süt bezlerini harekete geçirerek sütün en iyi şekilde sağılmasına yardımcı olur.

Göğüs Pompası Kullanılmasının Avantajları Nelerdir?

Göğüs pompası kullanılarak aşağıda bahsedeceğimiz hususlar konusunda daha sağlıklı bir seçim yapabilirsiniz.

  • Doğum sonrasında süt kanallarının açılmasına yardımcı olur ve annenin rahatlamasını sağlar.
  • Süt sağıldıktan sonra poşete konacaksa üzerine mutlaka tarih yazılmalıdır.
  • Süt poşeti buzdolabında saklanmalıdır.
  • Süt buzdolabında
  • Sağılan anne sütü,  gün dondurucuda ise gün bekleyebilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: göğüs pompası, anneler için göğüs pompası, göğüs pompası ne işe yarar, emzirme döneminde göğüs pompası zararlı mıdır, göğüs pompasının avantajları
Şubat 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR