Emziren Annelerde Göğüs Hijyeni Nasıl Sağlanır?

Emziren Annelerde Göğüs Hijyeni Nasıl Sağlanır?

Bebeğiniz doğduktan sonra onun için en önemli şey sizin ona sağladığınız güvenliktir. Her şeyiyle size muhtaç olan bebeğiniz için aynı zamanda anne sütüyle beslenmek de hayati öneme sahiptir. İlk altı ay boyunca anne sütü ile beslenmesi gereken bebeğiniz gerekli besinleri anne sütünden alırken göğüs hijyeni bebeğinizin ve sizin sağlığınız için yüksek önem arz eder.

Bebeğinizi emzirmeden önce ellerinizi temizlemek gibi detaylara ek olarak göğüs hijyenine de odaklanmalısınız. Bu sebeple, sizler için bu yazımızda emziren annelerde göğüs hijyeninin nasıl sağlanabileceğini anlattık.

Emziren Annelerde Göğüs Hijyeni Nasıl Sağlanır?

Anne sütünün içeriği sayesinde bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Bu sebeple, göğüs ucunu temizlerken de anne sütünü kullanabilirsiniz. Buna ek olarak göğüs ucu her zaman temiz tutulmalıdır. Göğüs ucunu temiz tutmanın yanında kuru tutmanız da oldukça önemlidir. Göğüs ucu kuru tutulmadığı takdirde iltihaplanmalar ve yaralar meydana gelebilir.

Göğüs pedi kullanmak emziren anneler için kolaylık sağlayan bir yöntemdir. Olası durumlarda kıyafetinizi korumak ve kuruluk sağlamak için göğüs pedi kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Lansinoh Blue Lock 36'lı Göğüs Pedi ile göğüs hijyeninizin bu önemli noktasında içiniz rahat olabilir. Göğüs pedinizi kullanarak ve hava dolaşımına izin veren pamuklu giysiler giyerek göğüs hijyeninizi, hayat kalitenizi ve bebeğiniz için gerekli güvenliği önemli oranda sağlamış olacaksınızdır.

Emziren anneler düzenli şekilde göğüs uçlarını temizleyip kuru tutsalar dahi tahriş gibi problemler yaşayabilirler. Bu noktada doğal ve sağlıklı anne ürünleri arasından göğsünüze uygulayacağınız yatıştırıcı serumlar ise hayat kurtarıcı bir rol oynamaktadır. Göğüs ucunuzun yara olması hem sizin hem de anne sütünden uzak kalmak zorunda olacak bebeğiniz için kötü olacağından bu duruma dikkat etmeniz faydanıza olacaktır. Ogansia Göğüs Ucu Bölgesi Serumu ile göğüs ucunuzu beslerken yatıştırıp bakım ile yumuşatabilirsiniz. İçeriğindeki omega 3, omega 6, omega 9 ve E vitamini ile zengin bir yağ olan Ogansia Göğüs Ucu Bölgesi Serumu, zeytinyağı ve Inca Inchi yağı ile özel bir formüle sahiptir. Göğüs ucuna nazikçe masaj yaparak uygulayabileceğiniz serumu, emzirmeden önce temizleyip bebeğinizi hem onun hem de sizin için rahat ve sağlıklı olacak şekilde emzirebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: göğüs hijyeni, emziren annelerde göğüs hijyeni, göğüs pedi, emziren annelerde göğüs temizliği , anne ve bebek
Ağustos 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR