Emzik Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Emzik Seçimi Nasıl Olmalıdır

İster ilk kez anne baba olun, isterseniz daha önce birçok tecrübeniz olsun, bebeğinizle ilgili bazı şeyler vardır ki bunların hassasiyeti hiçbir zaman değişmez. Örneğin; bebeğinizin emzik kullanması muhtemeldir. Bunun için onun gün boyunca elinde ya da ağzında olan emziği seçerken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Aşağıda bu önemli hususlardan bazılarını sizin için bir araya getirdik.

Emzik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebeğiniz için emzik seçerken ilk dikkat etmeniz gereken yaşı ve gelişimidir. Buna göre emziği belirlerken şunun da altını çizelim delikli emzikler bebeğin daha iyi nefes almasını sağlayacağı gibi kapaklı olan modeller de hijyen konusunda oldukça başarılıdır.

Bebeğiniz diş çıkarıyorsa bu durumda kauçuk emzikler kullanılabilir.

Emziğin mutlaka kırılmaz malzemeden yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Bulaşık makinesinde yıkanabilme özelliğinin olması kolay temizlenebilmesi açısından iyi olacaktır.

Yenidoğan Bebeklerde Emzik Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Yenidoğan bebeklerin emzik kullanımı tamamen annenin tercihine bağlı bir durumdur. Genel olarak bebek doğduktan 1 ay sonra emzik verilmeye başlanması doğru olarak biliniyor olsa da aslında bunun bilimsel olarak hiçbir kanıtı bulunmamaktadır. Bu nedenle, yenidoğan bir bebeğe anne en iyi emziği tercih ederek başlamalıdır.

Bizim bu konuda annelere önerimiz Wee Baby 2’li Gece/Gündüz Damaklı Emzik 6–18 Ay modelidir. Ortodontik damaklı emzik yapısı, bebeğin doğal damak gelişimini desteklerken tasarımındaki hava alan sistem emziğin yapışmasını da engeller. Yukarıda da belirttiğimiz gibi hijyen emziklerde önemli bir konudur. Bu nedenle Wee Baby özel koruyucu emzik kabına sahiptir. Emzik kullanılmadığı zamanlarda hijyenik olarak saklanabilir.

Damaklı olan emzikler yeni doğan bebekler için uygundur. Bu sayede, bebeğin hem damak hem de diş gelişimi olumsuz yönde etkilenmemiş olur. 

Yenidoğan emziklerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de ucudur. Bahsettiğimiz emzik anne göğüs ucuna birebir benzetilerek üretilmiş olduğundan bebek emziği kullanırken hiçbir şekilde yabancılık çekmeyecektir.

Bebeklerde emzik kullanımının en önemli faydası, bebeğin emme refleksinin geliştirilmesini sağlamak ve huysuzlanmasının önüne geçmektir.

Bebek ürünleri ile ilgili aradığınız her şeye Dermoailem üzerinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: emzik, wee baby emzik
Nisan 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR