El Sabunu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

El Sabunu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Günümüz şartları göz önüne alındığında el sabunlarının önemi daha çok anlaşılmaktadır ve gün içerisinde birçok insanın en sık kullandığı temizlik ürünleri arasında yer almaktadır.

Ancak, el sabunlarının direkt olarak tene temas ettiği ve içerisinde bulunan bazı kimyasal maddelerin cilde zarar verebileceği ihtimali unutulmamalıdır. Bu nedenle el sabunu tercihi yaparken dikkatli olunmalıdır. Aksi takdirde kişinin farkında olmadan kullandığı el sabunlarının sağlığını olumsuz etkilemesi muhtemel olmaktadır. Bundan dolayı da sizler için el sabununda olmaması gereken maddeleri ve el sabunu alırken dikkat edilmesi gereken noktaları derledik.

El Sabununun İçerisinde Olmaması Gereken Maddeler

El sabunlarının içerisinde kişilerin sağlığını olumsuz etkileyebilecek birçok madde bulunmaktadır. Özellikle de alerjik bir bünyeye sahip olan bireylerin el sabunu almadan önce içindekiler kısmını iyi okuması ve sağlık açısından sorun teşkil etmeyen ürünlerin kullanılmasına özen gösterilmelidir.

El sabunu satın alırken ürünün etiketinde yazan maddelerin kesinlikle incelenmesi önerilmektedir. Çünkü eğer içeriği bilmeden el sabunu alırsanız sorun yaşamanız çok muhtemel olacaktır. Bu nedenle Dermokil Natural Skin Nemlendirici Besleyici Sıvı Sabun gibi dermatolojik olarak test edilmiş ürünleri kullanmanız tavsiye edilmektedir. Cildiniz için zararlı olduğunu düşündüğünüz maddeleri içeren sıvı sabunları almamanız önerilmektedir.

Eğer kimyasal maddelere karşı bir alerjiniz varsa sıvı sabunları iyi incelemeniz gerekmektedir. Çünkü her ne kadar piyasada Dermokil Natural Lavanta Çiçeği Özlü Mucizevi Kil Sabunu gibi doğal sabunlarda olsa çoğu el sabunu kimyasallardan elde edilmektedir ve bu da size ciddi zararlar verebilmektedir.

Bunların yanı sıra hiçbir sıvı sabunda triklosan adı verilen maddenin olmaması gerekmektedir. Çünkü, triklosan kanserojen etki yaratan bir madde olmaktadır. Bu maddenin bulunduğu sıvı sabunları kullanmak ciddi sağlık problemlerinin meydana gelmesine sebep olabilmektedir.

El Sabunu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

El sabunu alırken dikkat edilmesi gereken şeylerden kısaca bahsettik. Ancak bunun yanı sıra bir iki tane çok ufak önerimiz daha var. İlk olarak bir el sabunu alırken bunun doğal olmasına dikkat etmeniz önerilmektedir. Çünkü doğal sabunlar daha az kimyasal içereceği için sağlığınızı olumsuz etkileme ihtimali daha düşük olmaktadır. Diğer bir öneri ise eğer doğal el sabunu almıyorsanız da tercihlerinizi antibakteriyal sabunlardan yana kullanmanızdır. Her ne kadar Kimyasal ürünlerde olsa mikroplar üzerinde daha büyük bir etkiye sahip oldukları gerçektir.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: temizlik ürünleri, sabun, el sabunu, sıvı sabun
Haziran 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR