El Kuruluğu Neden Olur? El Kuruluğu Nasıl Geçer?

El Kuruluğu Neden Olur? El Kuruluğu Nasıl Geçer?

Gün içerisinde pek çok yüzey ile temas halinde olan eller hem fiziksel hem de çevresel birçok etken ile karşı karşıya kalır. Bu durumda ellerde çatlakların oluşmasına, ısı değişimleri yüzünde kurumaların meydana gelmesine sebep olabilir. Bu nedenle de el bakımı dikkat edilmesi gereken bir alandır. Çünkü, sürekli dış etkenlere maruz kalan ve dış etkenlerden etkilenen ellerin kuruması ya da çatlaması oldukça normaldir.

Bu nedenle elleriniz kuruduğunda ya da çatladığında endişe etmemeniz gerekir. Ancak bu hiç endişe etmeyin demek değildir. Elleriniz kuruduğunda ya da çatladığında BioNike Proxera Besleyici ve Yumuşatıcı El Kremi gibi el kremleri kullanmanız önerilir. Böylelikle hem ellerinizin çatlaması veya kuruması sorun olmayacak hem de yoğun bir endişe duymanıza gerek kalmayacaktır. Çözümün daha iyi anlaşılabilmesi adına sizler için el kuruluğunun nasıl giderilebileceği ile ilgili kısa bilgiler derledik.

El Bakım Kremi Destekli Sıvı Sabun Kullanın

Sık sık ellerin yıkanması da el kuruluğuna neden olabilir. Ancak, günümüz şartları göz önüne alındığında ellerin düzenli yıkanması ve sık sık yıkanması da çok önemlidir. Bu durumda pek çok kişinin aklında soru işaretlerinin oluşmasına neden olur ve ne yapılması gerektiğinden emin olunamayabilir. Fakat çözüm çok basittir. Çünkü, günümüzde pek çok sıvı sabunun el bakım kremi katkılı hali bulunabilir. Bu nedenle de el hijyenini sağlamak ama aynı zamanda da el kuruluğu yaşamak istemeyen kişilerin el bakım kremi destekli sabunları kullanması tavsiye edilir.

Kuruyan Eller için Nem Desteğini Unutmayın

Günümüzde pek çok yüzey ile temas eden ellerimiz zaman içerisinde kuruyabilir. Bu oldukça normal bir durumdur. Çünkü, eller gerekli bakımı görmediğinde ve çok sık farklı sıcaklıklarla karşılaştığında adaptasyon sorunu yaşayabilir. Bunun önlenebilmesi için ise birkaç alternatif yol vardır. Bu alternatiflerden ilki hiç şüphesiz nemlendirici krem kullanmaktır. Eğer kişinin elleri kuruyorsa o zaman nemlendirici kremler kullanarak elini nemlendirebilir ve yumuşatabilir.

Bunun dışındaki diğer bir yol ise el bakım yağları kullanmaktır. Eğer kişi düzenli olarak el bakım yağları ile ellerini yağlarsa ve nemlendirirse de kuruluğun ve çatlakların önüne geçmesi mümkün olur.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: el kuruluğu neden olur, el kuruluğu nasıl geçer, el için nemlendirici krem, el bakımı, cilt bakımı
Kasım 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR