El Hijyeni İçin Sıvı Sabun Seçimi Nasıl Olmalıdır?

El Hijyeni İçin Sıvı Sabun Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Koronavirüse karşı el hijyenini korumak için ellerinizi düzenli olarak yıkamamız çok önemlidir. Ancak, kullandığımız sabun seçimine de dikkat etmemiz gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse, kişiye özel olmayan katı sabunlar veya antibakteriyel sabunların çok sık kullanılması uzun vadede başka hastalıklara davetiye çıkarabilmektedir.

Uzmanlar kullanılan sabunların da başlı başına bir sağlık sorunu haline gelebileceğini söylemektedir. Cildin doğal florasını bozmayan, Dermokil Natural Lavanta Çiçeği Özlü Mucizevi Kil Sabunu gibi doğal içerikli sabunların kullanılması gerektiğinin altını çizmektedirler.

Koronavirüs (Covid -19) salgınıyla beraber el hijyeni her zamankinden daha büyük önem arz etmektedir. Özellikle virüsün görüldüğü ülkelerde sabun ve dezenfektanların satışında rekor seviyede bir artış gözlemlenmesi buna en iyi örneklerden biridir. Uzmanlar virüs ile başa çıkmada en etkili yollardan biri olan sabunlar ve el yıkama ile ilgili önemli bilgiler vermektedir.

Koronavirüsten korunma önlemi olarak eller sıklıkla yıkanıyor. Ancak kullanılan sabunlar cilt hastalıklarını ve diğer hastalıkları da beraberinde getirebilmektedir. Bu nedenle virüslere karşı hangi tipte sabunlar kullanılması gerektiğine dikkat çekilmesi gerekmektedir.

Birçok uzman cildin doğal florasını koruyan ve doğal içeriklerden oluşan sıvı sabunların tercih edilmesi gerektiğini belirtmektedir. Tüketicilerin mutlaka ürün ambalajlarını kontrol ederek sabun yapımında kullanılan içeriklere dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizmektedirler.

Koronavirüse karşı el hijyeninin hayati önem taşıdığını belirtmek gerekmektedir. Bu nedenle de katı ve antibakteriyel sabunlara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü, insan cildi virüs için ideal bir yaşam alanı olma özelliği taşımaktadır. Ortak kullanıma açık olan katı sabunlar, potansiyel olarak zararlı mikrop ve bakterileri üzerinde bulundurması nedeniyle ellerimizi temizlediğini zannederken aslında bizi daha fazla bakteriye maruz bırakabilmektedir. Bu nedenle de daha kişisel olarak kullanılan Dalan D'olive Zeytinyağlı Besleyici Sıvı Sabun gibi sabunların tercih edilmesi gerekmektedir.

Antibakteriyel sabunlar ise sık kullanımlarından dolayı hormonal sağlık sorunlarına yol açabilir. Aynı zamanda Triclosan adı verilen ve bakterileri öldürme amacıyla antibakteriyel sabunlara konulan madde cilt kuruluğu, kaşıntı ve egzamaya neden olabilmektedir. Özellikle çok hassas, kuru ve atopik ciltler için cilt doktoruna danışarak sabun seçimi yapmak gerekmektedir.
Etiketler: sabun, sıvı sabun, dermokil sıvı sabun, kil sabunu, zeytinyağlı sıvı sabun, antibakteriyel sabun
Nisan 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR