El Dezenfektanı Kullanma Rehberi

El Dezenfektanı Kullanma Rehberi

Covid-19 salgınıyla birlikte temizlik ve maske kullanımının önemi arttı. Koronavirüsten korunmak için pek çok kişi dezenfektan, kolonya ve maske kullanımına başladı. Bu nedenle vücudumuzun ve çevremizin hijyeni için kullanılan ürünlerden biri de dezenfektanlardır. Koronavirüs pandemi koşullarında hayatımızın vazgeçilmezleri arasına giren dezenfektan kullanımı sağlık açısından kritik öneme sahiptir.

Dezenfektan Nedir?

Belirli bir ortam veya yüzeyin mikroorganizmalardan temizlenmesi durumuna dezenfeksiyon adı verilir. Dezenfektan, canlı veya cansız yüzeylerde bulunan hastalık yapan mikroorganizmaları uzaklaştıran bir maddedir. Özellikle koronavirüs salgınında el temizliği oldukça önem kazandı. El dezenfektanları da el temizliğini sağlayarak virüs ve mikroorganizmaları uzaklaştırmaktadır.

Dezenfektanlar içerdikleri kimyasal bileşenlerin etkisiyle mikroorganizmanın hücre duvarında tahribata neden olarak yok edilmesinde etkilidir. Mikroorganizmaların üremesini engelleyen dezenfektanlar çoğu virüs ve mantara karşı etki gösterir. Covid-19 pandemi koşullarında el dezenfektanı virüsten korunmak için en etkili yöntemlerden biridir.

Dezenfektan Ne İşe Yarar?

Dezenfektanlar sıvı, köpük, tablet, jel ve mendil formuyla imal edilebilmektedir. Hemen hemen her yerde kullanım kolaylığı sağlayan dezenfektan ürünler antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde oldukça etkili ürünlerdir. Jel formlar yoğun kıvamıyla şişelerde saklanabilmektedir. Renksiz bir yapıya sahip olan bu dezenfektanlar kullanıldıkları alanda kısa zamanda etki sağlamaktadır. Belirli aralıklarla dezenfektan kullanmak sizi koronavirüs salgınından koruyacaktır. Bu nedenle dezenfektan kullanımına özen göstermek gerekir.

Dezenfektanlar antibakteriyel özellikleri sayesinde aktif koruma sağlamaktadır. Burun, ağız ve göz temasıyla vücuda virüslerin girmesinin önüne geçer. Okul, iş yeri, otel, AVM, hastane gibi hayatın hemen hemen her alanında kullanılan dezenfektanlar ile ellerinizi kolay bir şekilde temizleyebilir ve kendinizi virüslere karşı koruyabilirsiniz.

SuperOx Sprey El ve Cilt Dezenfektanı Corona, SARS, MERS virüsleri dahil olmak üzere tüberküloz, lejyonella, H1N1 (domuz gribi) gibi patojenlere karşı etkilidir. SuperOX ürünleri 6,2  pH ve 200 ppm aktif klor (hipokloröz asit) içermektedir. İnsanlarda el-ayak, cilt hijyeni, ağız, burun, temizleme ve gargara solüsyonu, göz çevresi cilt temizliği ve hijyeni, yara çevresinin temizlenmesi amacıyla uygulanacak bölgeye dökülerek kullanılır. Umumi, medikal ve kişisel alanlarda sıklıkla kullanılan bir üründür. 

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: el dezenfektanı, dezenfektan kullanımı, el dezenfektanı kullanma rehberi, dezenfektan nedir, dezenfektan ne işe yarar, el bakımı, cilt bakımı, sağlıklı yaşam
Ağustos 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR