Düzenli Spor Yapanlar İçin Yaz Aylarında Beslenme

Düzenli Spor Yapanlar İçin Yaz Aylarında Beslenme

Spor bazı kesimler için rutin ve sıradan bir aktivite olarak görülüyor olmasına rağmen genel anlamda bir yaşam şekli olduğunun bilincinde olunması gerekmektedir.

Günümüz dünyasında spor yapan kişi sayısı artış göstermektedir. Ancak, spor yapmak tam olarak bir sporcu bilincine erişildiğini göstermemektedir. Çünkü, günümüzde bazı spor yapan kimseler beslenme rutinlerine çok da dikkat etmemektedir. Oysaki sağlıklı bir yaşam için spor kadar beslenmede önemli olmaktadır.

Bundan dolayı da düzenli spor yapıldığında beslenme konusunda da belirli bir düzenin oturtulması gerekmektedir. Özellikle de yaz aylarında bu konuya daha çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü yaz ayları yaklaşırken herkes daha fit bir yaz başlangıcı yapmak istemektedir. Bu nedenle de kişiler sporu ağırlaştırıp beslenmeyi atlayabilmektedir.  Tabi ki bu durum sağlıklı değildir.

Spordan Önce Hafif Beslenin

Spor öncesinde öğünleri daha hafif tutmak gerekmektedir. Çünkü spor öncesi beslenmenin amacı doymak değil aksine enerji sarf ettiğiniz spor sürecinde açlık ve bitkinlik gibi hislerinizi minimuma indirmektir.

Bundan kaynaklı olarak da yaz günlerinde aç karna spor yapmaya çalışmak yerine sizi belirli oranda tutacak, enerjinizi koruyacak bir hafif öğün yapmanız tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda da Solgar L-Carnitine Liquid gibi çeşitli gıda takviyeleri almanız spor yaptığınız zamanlarda vücudunuzun daha dirençli olmasını sağlayabilmektedir.

Taze Mevsim Sebze ve Meyveleri Tüketin

Sebze ve meyve tüketiminin doğru oranlarda tutulabilmesi genel insan sağlığı açısından çok önemli faydalar sağlamaktadır. Çünkü bu sebze ve meyveler sayesinde vücudumuz ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri kazanabilmektedir. Bu nedenle de sebze ve meyve tüketimi yalnızca spor yapılırken değil aynı zamanda da günlük hayatta dikkat edilmesi gereken bir nokta olmaktadır.

Düzenli spor yapan kişilerin sebze ve meyve tüketmesi ise diğer insanlara kıyasla bu kişilere neredeyse iki kat daha büyük fayda sağlamaktadır. Çünkü, vücut hem spor ile kendine bakmakta hem de sebzeler, meyveler ile birlikte kendi dengesini koruyabilmektedir. Spor yapmayan insanların ise sebze, meyve tüketimine dikkat etmesi önemli olmakta birlikte spor yapan kişiler kadar olumlu etki görmeyebilmektedirler.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: beslenme, sporcu beslenmesi, yaz ayları için beslenme önerileri, spordan önce hafif beslenme, taze sebze ve meyve tüketimi, sağlıklı yaşam
Ağustos 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR