Dudak Bakımı

Dudak Bakımı

Dudaklar yüzümüzün en dikkat çekici bölgelerindendir. Bu yüzden güzel ve dolgun dudaklara her kadın sahip olmak ister. Dudak bakımı bu açıdan çok önemli. Ancak özellikle kışın dudaklar kuruyup çatlıyor. Bunun için ne yapılabilir?

Dudakların çatlama nedenleri

Dudaklar özellikle soğuk hava, mevsim geçişleri, rüzgar, yetersiz beslenme, susuzluk, açık ağızla uyuma, horlama, burundan nefes alma gibi nedenlerden dolayı çatlar.

Neler yapabilirsiniz?

  • Soğuk hava ve rüzgardan korunmak için dudaklarınıza nemlendirici krem sürmeden dışarı çıkmayın. Dermoailem’de bulunan ruj şeklindeki nemlendirici dudak kremleri bu amaca hizmet ederler.
  • Dudak bakımı kreminizin güneş koruması içermesine dikkat edin.
  • Dudağınızı besleyin. Bunu sağlamak için yağ asitleri bakımından zengin dudak kremlerini tercih edin. Örneğin Cosmed Atopia  besleyici ve onarıcı dudak balmı böyle bir üründür.
  • Yetersiz beslenme sorunundan kaynaklanan dudak çatlamasının önüne geçmek için  B ve E vitaminleri yönünden zengin besinler tüketin. Arpa, kahverengi pirinç, et, balık, tavuk, süt, yumurta, fasulye, brokoli, ıspanak, narenciye, muz gibi besinler B vitamini yönünden zengindirler. E vitamini yönünden zengin besinler ise bitkisel yağlar, kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler ve balıktır. Bu vitaminler yönünden eksiğinizi besinlerle tamamlayamıyorsanız besin takviyesi olarak B ve E vitaminleri de içeren multi-vitaminler alarak dudak bakımı konusunda da olumlu etkilerinden faydalanabilirsiniz.
  • Susuzluk yüzünden de dudaklarınız çatlayabilir. Günde 1.5 litre su tüketmek vücudunuzu her anlamda sağlıklı tutmanıza yardımcı olur.
  • Ağzınız açık uyuyorsanız ve burnunuzdan nefes alıyorsanız da dudaklarınız çatlar. Bunun nedeni bir burun eti, deviasyon ya da başka bir kulak -burun -boğaz hastalığı olabilir.  Bu sorunu çözmek için doktora başvurmanız sadece dudak sağlığı için değil genel sağlığınız için de gerekli.
  • Dudaklarınızı dilinizle ıslatmanız size çok masum görünüyor olabilir. Ama bu basit hareket dudak kurumasının en önemli nedenlerinden. Böyle bir alışkanlığınız varsa azaltmaya çalışın. Dudak bakımı açısından bu da önemli.

Dudak bakımı yöntemleri

Öncelikle dudağınıza hafif bir peeling uygulayın. Bunun için birkaç yöntem var:

  • Dudaklarınızı diş fırçasıyla nazik bir şekilde fırçalayabilirsiniz. Fazla bastırarak dudakları hırpalamamaya dikkat edin.
  • Karbonat, zeytinyağı ve bal ile dudaklarınızdaki ölü hücreyi giderebilirsiniz.
  • Yarım çay kaşığı nemlendirici krem içine biraz tarçın ekleyebilirsiniz. Bu nemlendirici özellikle dudak nemlendiricisi olması daha sağlıklı olur. Bununla dudaklarınıza masaj yapmanız dudaklarınızı daha dolgun da gösterir.
  • Nane yağı ile dudaklarınızı ovarak daha dolgun gösterebilirsiniz.

Bunlar dudak peelingi yapmak ve dudağı dolgun göstermek için doğal yöntemler. Bunlar yerine ya da ek olarak Dermoailem’de bulunan dudak nemlendiricilerini kullanmanız dudak bakımı ile ilgili problemlerinizin kökten çözülmesini sağlar.

Dermoailem.com’da bulabileceğiniz bazı dudak bakımı ürünleri

La Roche Posay Cicaplast Levres 7.5 ml.

La Roche Posay Cicaplast Levres 7.5 ml.

La Roche Posay Cicaplast, kurumuş, yıpranmış ve çatlamış dudaklar için dudak bakımı kremidir. Bu krem ile dudaklarınızın bakımını yapacak ve onları soğuk kış günlerinin de yazın nemli havalarının da olumsuz etkilerinden koruyabileceksiniz. Özellikle yıpranmış dudaklar için formüle edilmiş olan bu ürün, panthenol ile de rahatlama ve yatışma sağlamakta. İçeriğinde shea yağı da barındıran ürün dudakların yumuşaması için her gün, ihtiyaç duyulan her an uygulanabilir.

Babe Lip Care Stick Spf 20 4 gr.

Babe Lip Care Stick Spf 20 4 gr.

Babe Lip Care Stick Spf 20, güneş koruma etkilidir. Kurumuş, çatlamış dudakları onaran ve nemlendiren bu ürün, Babe kalitesiyle her gün, gereken her durumda kullanılabilir. Düzenli olarak kullandığınızda, dudağınızda çatlama sorunları kalmadığını göreceksiniz. Dudaklara yumuşaklık vermeyi destekleyen bu ürün, bakım yağları da içerir ve dudak bakımı konusunda size destek olur.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: dudak bakımı, dudak çatlağı, dudak bakım yöntemleri, dudakların çatlama nedenleri
Ocak 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR