Dört Mevsim Güneş Kremi Kullanmanın Cilt Sağlığına Faydaları

Dört Mevsim Güneş Kremi Kullanmanın Cilt Sağlığına Faydaları

Güneş, cildimiz için faydalı olduğu gibi zararlı etkilere de sahiptir. Bu nedenle güneşin zararlı olduğu saatlerde dışarı çıkmamak, eğer çıkılması gerekiyorsa güneş kremi kullanmak gerekir. Güneş kremlerinin koruyucu etkisi oldukça fazladır, dolayısıyla bu kremlerle ilgili merak edilen konulardan birisi de her mevsim sürülüp sürülmemesi gerektiğidir.

Güneşin zararlı ışınlarının her yıl biraz daha güçlü bir şekilde insanlara ulaştığı biliniyor. Nedeni ise ozon tabakasının sürekli olarak inceliyor olmasıdır. Ozon tabakasındaki incelme sadece insanları değil tüm canlıları tehdit eden bir durumdur. İnsanların bundan en çok etkilenen bölgesi ise cilttir. Bunun için mevsim fark etmeksizin güneşin zararlı etkilerine karşın güneş kremi kullanılması gerekir.

Güneş sadece yazın ortasında değil havanın kapalı olduğu kış gönlerinde bile insanlara zararlı etkilerini göndermeye devam ederler. Hatta bu zararlı etki yazın daha azdır. 

Kış Mevsiminde Güneş Kremi Kullanımı

Soğuk havada dışarıda çalışanlar, kış sporlarıyla uğraşanlar mutlaka koruyucu olarak güneş kremi kullanmalıdır. Çünkü kışın yerdeki kar ve buz güneşten aldıkları zararlı ışınları doğrudan yüze yansıtır. Dermokil Leke Karşıtı Güneş Kremi 50 SPF cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korurken, cildin nemlenmesini sağlayarak kurumasını da engelleyecektir.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Yüz için güneş kremi kullanırken tam etkisini gösterebilmesi için bazı önemli hususlara dikkat edilmesi gerekir. Örneğin güneşe çıkmadan en az 20 dakika öncesinden güneş kreminin sürülmüş olması gerekir.

Güneş kremi cildin güneşle temas edebileceği her bölgeye sürülmesi gerekir. Güneş kremini sürdükten sonra iyice yedirilmeli ve cildin kremi emmesi sağlanmalıdır. Güneş kreminin etkisi yaklaşık olarak 2–3 saattir. Bu süre dolduğunda güneş kremini tazelemek gerekir. 

Güneş Kreminin Zararı Var mı?

Bazı kişiler güneş kremini fazla kullanmanın cilde zarar verdiğini düşünür, ancak bu doğrulanmış bir bilgi değildir. Güneşin cildimize vereceği zarar göz önünde bulundurulduğunda güneş kreminin cilde vereceği zarar gözle görülmeyecek derecede olabilir.   

Güneş kremi çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: dört mesvim güneş kremi kullanmanın cilt sağlığına faydaları, yüz için güneş kremi, güneş koruyucu ürünler, güneş kremi, cilt bakımı, cilt sağlığı
Aralık 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR