Doğum Sonrası Saç Dökülmesine Karşı Ne Yapılmalı?

Doğum Sonrası Saç Dökülmesine Karşı Ne Yapılmalı

Doğum sonrası dönem vücudunuzun sizi zorlayacağı bir zaman dilimi olabilir. Yıllarca alışık olduğunuz bukleler ve sahip olduğunuz en iyi saçtan sonra, bir anda dökülme yaşanabilir. Bu hızlı dökülmenin aklınıza getireceği en önemli duygu bir gün tamamen kel olarak uyanma korkusudur. Yani doğum sonrası saç dökülmesi hiç eğlenceli değildir.

Her şeyin bilimsel bir açıklaması olduğu gerçeği, işleri kolaylaştırır ve etrafınızdaki insanlar size bu da geçecek şeklinde cümle kullanacaktır.  Evet, işe yarayacak, ama dökülme dursa eminiz kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz

Maalesef o kadar kolay değil ama her zaman yapabileceğimiz birkaç şey var. Farklı bir saç dökülme türü olduğu düşünüldüğünde, normal saç dökülmesi tedavileri çoğu durumda pek doğru değildir.

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Nedir?

Doğum sonrası saç dökülmesi, doğumdan 2–6 ay sonra kadınlarda çok sık görülen bir durumdur. Bunu anlamak için öncelikle saçta genellikle ne olduğunu ve neyin değiştiğini görmemiz gerekiyor.

Bir saçın çıkmasında 3 farklı aşaması vardır: Yoğun büyüme, evrim ve dinlenme aşaması. Her aşamanın kendi hızı vardır ve bu yüzden farkına varmadan günde yaklaşık 100 saç teli dökeriz. Saç döngülerinin senkronize olmadığı göz önüne alındığında, günde birkaç saç dökülmesi ve yeni saçların çıkması doğal bir süreçtir. Hamilelik sırasında, yoğun büyüme aşaması çok daha uzundur ve bu 9 ay boyunca neredeyse hiç saç dökülmez. Bunun nedeni, devam eden hormon dengesizliklerinin olmasıdır. Bu nedenle bunlar saçın normal döngüsüne göre dökülmek yerine büyümeye devam etmesine neden olur.

Ancak doğumdan yaklaşık 2 ay sonra işler yavaş yavaş normale dönmeye başlar ve 11 ay boyunca dökülmesi gereken saçların artık zamanının geldiğini gösteren sinyaller oluşmaya başlar. Sonuçta bu normal bir saç dökülmesidir ve endişe etmeye de gerek yoktur.

Uraw Mavi Serum 4'lü Paket saçlarınız için gerekli bakım desteğini sağlayacaktır.

Saç Dökülmesi İle İlgili Ne Yapabilirim?

Düşmesi gereken saç düşecek, bu yüzden bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Gebelik süresince dökülme aylarca ertelendi ve normal döngüyü takip etmesi gerekiyor. Sizin bu süreç sonrasında yapabilecekleriniz şunlardır: yeniye bakmak ve yeni saçların sağlıklı uzamasını desteklemek.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: saç dökülmesi, saç dökülmesi nedir, saç serumu, saç dökülme karşıtı serum, saç dökülme karşıtı ürünler
Aralık 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR