Doğru Omega 3 Takviyesi Nasıl Seçilir?

Doğru Omega 3 Takviyesi Nasıl Seçilir

 

Omega 3 hayatın her döneminde ihtiyaç duyulan ve vücutta birçok temel işlevin fonksiyonlarını yerine getirmesi için gerekli olan besinlerdir. Omega 3 eksikliğinde vücutta bazı fonksiyonların işlevlerini yerine getirememeleri söz konusudur.

Omega 3 Nedir?

Omega 3 vücudun üretemediği ve dışarıdan takviye olarak alınması gereken yağ asidi türüdür. Omega 3 yağ asitleri insan vücudunda birçok temel işleve sahiptir. Depolanamadıkları için düzenli olarak tüketilmesi oldukça önemlidir.

Omega 3 ihtiyacı hayatın her döneminde Omega 3 sinir sistemi gelişimi, kalp-damar sistemi, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Düzenli olarak standart beslenen insanlar yeterli omega-3 alamamaktadır. Bu nedenle, omega 3 takviyeleri kullanılmaktadır.

Omega 3 balık yağı insan vücudunda üretilemediği için dışarıdan tüketilmesi gereken besinlerdir. Ancak standart beslenmelerde yer alan Omega 3 yetersiz kalabilir. Bu nedenle, hayatın her döneminde Omega 3 kapsül takviyesi alınması mümkündür.

Omega 3 Takviyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Omega 3, EPA ve DHA yağ asitlerinden oluşur. Omega 3 takviyesi almadan önce EPA ve DHA değerleri kontrol edilmelidir. Bu değerler üründe ne kadar Omega-3 olduğunu belirtir. DHA, beyin-zihin gelişimini desteklerken, EPA kalp sağlığını desteklemektedir. EPA ve DHA değerlerinin yetersiz olması halinde Omega 3 takviyesi aldığınız halde yeterli gelmeyecektir. Bu nedenle, bu değerleri göz önünde bulundurarak Omega 3 seçimi yapılmalıdır. 

Omega 3 besin takviyesinin değerlerinin testten geçirilmiş olması ve IFOS sertifikasının bulunması dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. IFOS, Uluslararası Balık Yağı Standartları anlamına gelir ve uluslararası geçerliliğe sahip olan bir kalite belgesidir. IFOS, Omega 3 ürünlerini derecelendirir. IFOS derecesine bakılarak Omega 3 takviyesi alınabilir.

Möller’s Omega 3 Balık Yağı Elma Aromalı

Möller’s Omega 3 Balık Yağı Elma Aromalı 3-4 yaş çocuklar için günde 2,5 ml, 4-10 yaş grubu çocuklar ve 11 yaş üzeri ve yetişkinler için günde 5 ml tüketilmesi önerilir. DHA beyin fonksiyonlarının ve görme yetisinin korunmasını sağlar. Kalbin fonksiyonlarını sürdürmesinde etkilidir. Çocuklarda büyüme ve kemik gelişimi için gereklidir. Kemiklerin, dişlerin ve kas fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur. Elma aromasıyla çocuklar rahat bir şekilde tüketebilir.

Möller’s Omega 3 Balık Yağı Doğal Limon Aromalı

Möller’s Omega 3 Balık Yağı Doğal Limon Aromalı çocukların sevebileceği bir gıdadır. 3-4 yaş grubu çocuklar için 2,5 ml, 4-10 yaş grubu çocuklar ve 11 yaş üzeri ve yetişkinler için günde 5 ml tüketilmesi önerilir.

https://www.dermoailem.com/

 

Etiketler: balık yağı, omega 3, aromalı balık yağı
Şubat 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR