Doğru Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Doğru Güneş Kremi Nasıl Seçilir

Güneş D vitamini açısından faydalı olsa da cilt güneşin zararlı etkilerinden korunmadığında erken yaşlanma ve lekelenme gibi durumlarla karşı karşıya kalır. Bunun için güneşe çıkmadan önce koruyucu kremler tercih edilmesi önemlidir.

Güneşin vücuda sağlamış olduğu birçok fayda vardır. Örneğin güneşten alınan D vitamini sayesinde romatizma, iltihaplanma ve osteoporoz gibi hastalıkların tedavisi yapılabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek stresin azaltılması da güneşin olumlu etkileri arasındadır. Güneşin vücudun her tarafına temas etmesi gerekmez. Yalnızca kollardan ve bacaklardan güneş alıyor olmak yeterli olacaktır. Özellikle bu sayede D vitamini alabilmek için bu çok önemlidir.

Güneşten gelen ışınlara doğrudan maruz kalmak birtakım sorunları beraberinde getirebilir. Bunun için güneş kremleri ve koruyucu kremlerin kullanılmasında fayda vardır. 

Güneş Kremi Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Güneş ürünleri seçerken içeriğinde çinko oksit ve titanyum dioksit olmasına dikkat etmek gerekir. Bu iki maddenin amacı güneşten gelen zararlı UV ışınlarının geri döndürülmesini sağlamaktır. İçeriğinde kimyasal olmayan ürünler tercih edilmeli ve bu sayede cilt üzerindeki koruyuculuk sağlanmalıdır. Kimyasal içeriğe sahip olan güneş kremleri cildinizde tahriş ve alerjiye neden olabilir.

Krem Losyondan Daha Etkili

Her cilt birbirinden ayrıdır. Bunun için kullanılacak olan kremlerde farklı olması gerekir. Güneş altında kalma süresi uzun olanların mutlaka cilt tiplerine göre tercih yapması gerekir. Yapılan bir araştırmaya göre güneşin etkilerini azaltma konusunda güneş kremleri losyonlardan çok daha etkili. Bunun için güneşe çıkması gereken kişi mutlaka 30 dakika öncesinden cildine krem uygulamalıdır. Kremlerin koruma süresi 2 saattir. Güneşte kalma miktarı uzayacaksa 2 saatte bir yenilenmesi gerekir.

Yetişkinler güneş kremi konusunda 30 faktör kullanabilirken çocuklarda bu oran biraz daha yükseltilebilir.

Mutlaka Şapka Ve Gözlük Takın

Güneşe çıkarken her ne kadar krem ve losyonlar kullanılıyor olsa da koruyucu önlemlere de başvurmak gerekir. Örneğin şapka ve gözlükler bu noktada güneşin zararlı etkilerinden korunmak için iyi bir tercihtir. Özellikle çocukların güneşe şapkasız çıkmaması tavsiye edilir.

Cilt elastin bir tabaka ile kaplıdır. Bu tabaka güneşe maruz kaldığı zaman yıpranır ve cilt olması gerektiğinden çok daha erken zamanda yaşlanır ve sarkar.  Tüm bunlara sebebiyet vermemek için sitemizdeki güneş kremlerini inceleyebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: güneş kremi, güneş kremi nasıl seçilir, güneş ürünleri, güneş losyonları, güneşten korunmak için yapılması gerekenler
Nisan 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR