Doğru Diş Fırçalama Tekniği Nasıl Olmalı?

Doğru Diş Fırçalama Tekniği Nasıl Olmalı

Diş ve diş etlerini korumanın ilk adımı uygun fırçalama tekniğidir. Ayrıca, diş kaybının başlıca nedenleri olan diş çürümesi ve diş eti hastalığı riskini en aza indirmeye yardımcı olur.

Aslında diş fırçalama konusunda herkesin fikri olsa da doğru tekniği öğrenebilmek çok önemlidir. Bu makalemizde ise dişlerinizi nasıl fırçalamanız gerektiğine dair önemli bilgiler yer almaktadır.

İlk olarak dişlerinizi fırçalayacağınız fırçanın yumuşak kıllı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü diş mineniz ve diş etleriniz için sert fırçalar sağlıklı seçim olmayacaktır. Sensodyne True White Diş Fırçası Orta dişlerini sağlıklı bir şekilde fırçalamak isteyenler için önerilebilir.

Diş fırçanızı seçtikten sonra doğru macunu bulmanız gerekir. Florürlü diş macunları dişlerinize iyi gelecektir. Diş fırçanızı da her üç ayda bir değiştirmeyi de unutmamalısınız.

Günde 2 Dakika, 

Dişleri doğru fırçalamak kadar günde 2 kez fırçalamak da önemlidir. Sabah ve akşam yatmadan önce dişleri 60 saniye boyunca fırçalamak gerekir. Günde 2 dakikalık dişleriniz için ayıracağınız zaman daha sağlıklı ağız ve dişlere kavuşacağınız anlamına gelir.

Genelde insanlar 2 dakikalık bile zamanları olmadığını ileri sürerek dişlerini daha kısa süre fırçalıyor ya da hiç fırçalamıyor. Ancak bakımsız dişler bakımsız bir ağız demektir ve bu da hastalıklara davetiye çıkarır.

Diş Fırçasını Nasıl Tutmalısınız?

Diş fırçanızı tutuş şekliniz nereyi fırçaladığınızla alakalı bir durumdur. Aşağıda bahsedeceğimiz adımlar doğru tutuşun nasıl olması gerektiğini göstermektedir.

Adım 1: Dış ve iç yüzeylerle başlayın ve 45 derecelik bir açıyla kısa, yarım diş genişliğinde hareketlerle diş eti çizgisine doğru fırçalayın. Arka dişlerinize ulaştığınızdan emin olun.

Adım 2: Fırçayı düz tutun ve çiğneme yüzeyleri boyunca ileri geri fırçalayın.

Adım 3: Ön dişlerinizin iç yüzeylerine fırçayı dikey olarak eğin ve fırçanın ucuyla nazikçe yukarı ve aşağı hareketler yapın.

Adım 4: Diş eti çizgisi boyunca nazikçe fırçalayın.

Adım 5: Dilinizi arkadan öne süpürme hareketiyle fırçalayın.

Artık uygun fırçalama tekniğini öğrendiğinize göre Ağız Diş Bakımı konusunu asla ihmal etmemelisiniz. Çünkü dişlerinizi fırçalamak diş ve diş etlerinizin sağlığını korumak için yapabileceğiniz en kolay şeylerden biridir.

Ağız bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: diş macunu, diş fırçası, diş fırçalama, diş fırçalama tekniği, ağız bakımı
Ocak 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR