Doğru Cilt Temizliğinin Püf Noktaları

Doğru Cilt Temizliğinin Püf Noktaları

Temposu yüksek şehir hayatı cildin kire ve toza maruz kalmasına neden olur. Yoğun tempo ile gün içerisinde oluşan kir ve makyaj kalıntıları ciltte birikir ve cilt problemlerine neden olur. Sağlıklı ve temiz bir cilt için cilt temizliği oldukça önemlidir. Sağlıklı bir cilt görünümü için cildin düzenli olarak temizlenmesi ve nemlendirilmesi gerekir. Düzenli cilt bakımı, cilt sağlığının olmazsa olmazları arasında yer alır.

Sağlıklı ve bakımlı bir cildin ilk adımı cilt temizliğidir. Cildi kir, makyaj kalıntıları, bakteri ve ölü deriden arındırarak cildinizi diğer bakım aşamalarına hazırlamanız sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Cilt temizliği için püf noktalarına dikkat etmek etkili ve doğru cilt temizliği rutini oluşturmanızı sağlayacaktır. Cilt temizleme ürünleri ile etkin bir cilt temizliği yapabilirsiniz.

Cilt Temizliği

Cilt bakımının en önemli adımı temizliktir. Gün içerisinde makyaj yapılsa da yapılmasa da cildin temizlenmesi oldukça önemlidir. Çünkü gün içerisinde kir, toz yüzde birikir. Cilt temizliğinde ilk aşamada yüzü soğuğa yakın bir suyla sabah ve akşam yıkamak gerekir. Bu durum cildinizin yağlanmasına engel olacaktır. Yüzü sabah ve akşam yıkadıktan sonra hafif nemli bırakmak gerekir.

Micellar Su Kullanın

Cildi güzelce yıkadıktan sonra kir ve nemden arındırmak amacıyla temizleme suyu kullanabilirsiniz. Micellar su olarak da bilinen bu ürünler derinlemesine temizlik sağlar. Vichy Purete Thermale Mineral Micellar Water makyajı temizler ve cildi rahatlatır. Vichy termal suyuyla zenginleştirilmiş formülü ile cildin rahatlamasına yardımcı olur. Hassas ciltler için uyumludur ve hipoalerjeniktir.

Makyaj Temizleme Jeli Kullanın

Micellar su ile cildi temizledikten sonra ciltteki makyaj ve kir kalıntılarının çıkarılması için makyaj temizleme jeli kullanabilirsiniz. Bu temizleyici ürünler kir ve makyaj kalıntılarının temizlenmesinde etkilidir. Avene Fluide Dermaquillant 3 in 1 Make Up Remover tüm cilt tiplerine uygun yüz, göz ve dudaklar için makyaj temizleyicidir. İçeriğinde yer alan temizleyici maddeler sayesinde ciltteki kirlerin çözünmesine yardımcı olur. Süt formunda akışkan yapısı ile rahat bir kullanım olanağı sunar.

Etkili Temizlik İçin Tonikten Faydalanın

Cildin günlük temizliği sırasında kalan son kir ve artıkları temizleyerek gözenekleri sıkıştırmaya yardımcı olan tonik uygulamasını yapabilirsiniz. Tonik, özel bir solüsyon olması nedeniyle suda erimeyen kir ve artık maddelerin temizlenmesine yardımcı olur.

Dermalogica Multi Active Toner Tonik hafif, yüz sprey toniği nemlendirir ve ferahlatır. Cildin nem emilimini hızlandırmak için cildi hazırlar. Cilt gözeneklerini sıkılaştırır.

Düzenli Peeling Yapın

Ciltteki ölü derilerden kurtulmak için düzenli peeling yapmak gerekir. Her gün cilt bakımı yapılsa bile ölü derilerden günlük cilt temizliğiyle kurtulmak mümkün değildir. Bu nedenle düzenli olarak peeling yapmak ölü derilerden cildi arındırır. Peeling yapmak ayrıca siyah nokta ve cilt lekelerinden kurtulmanıza yardımcı olur. Cildin yapısını baz alarak peeling yapmak en sağlıklısı olacaktır.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: cilt temizliği, cilt temizleme, miceller su, makyaj temizleme jeli, cilt temizleme ürünleri, peeling
Haziran 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR