Doğru Ağız Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Doğru Ağız Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Ağız bakımı günlük rutine bağlanması gereken bir bakım olmaktadır. Doğru bir ağız bakımını yapmak için; günde en az 2 kez dişlerin T-brush gibi kaliteli markaların ürünleri ile fırçalanması gerekmektedir. Çünkü, doğru bir ağız bakımı için yapılması gereken ilk şey, dişleri günde iki kez fırçalamasıdır. Bu diş fırçalamayı yatmadan önce ve sabah güne başlarken yapmayı tercih edebilirsiniz.

Bu sayede de dişleri olumsuz durumlardan korumanız kolaylaşmaktadır. Böylelikle de yemek yedikten sonra dişlerin fırçalanmasıyla yemek artıklarının temizlenmesi mümkün hale gelmiştir. Ancak diş fırçalarken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bu noktalar diş fırçasını seçmenizden T-Brush Activated Charcoal Florürsüz Diş Macunu gibi diş macununuzu seçmenize kadar geniş bir süreci kapsayabilmektedir.

Diş bakımı için ilk yapılması gereken diş fırçası seçimi olmaktadır. Diş fırçanızı klasik diş fırçalarından seçebileceğiniz gibi şarjı diş fırçalarını da tercih edebilirsiniz. Diş fırçanızı seçtikten sonra dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise diş macunu seçimi olmaktadır. Sağlıklı diş macunu nasıl olmalı? Sorusu kafanızı kurcalayabilir. Sağlıklı dişler için doğru diş macununu tercih etmek oldukça önemlidir.

Diş İpi Kullanılmalı

Diş fırçasını ve diş macununun ardından dişleriniz için diş ipi kullanmanız önerilmektedir. Çünkü, her ne kadar diş fırçasını en iyisinden seçmeye çalışsanız da bazen diş fırçasının giremediği diş aralarında artıklar kalabilmektedir. Bunun önüne geçmek için ise diş iplerine başvurulması gerekmektedir. Böylelikle hem diş aralarınızdaki yemek artıkları gidecektir hem de kullandığınız T-Brush Activated Charcoal Florürlü Diş Macunu gibi diş macunları sayesinde daha beyaz, daha sağlıklı bir dişe sahip olabilirsiniz.

Ağız Çalkalama Suyu Kullanılmalı

Ağız kokusunun giderilmesi için her ne kadar düzenli olarak dişlerinizi fırçalıyor olsanız da ağız çalkalama sularını kullanmanız gerekmektedir. Çünkü diş fırçalamak dişlerin daha beyaz olmasını, daha temiz gözükmesini sağlamaktadır. Diş ipleri ise diş fırçasının yetişemediği yerlerdeki yemek artıklarını almaktadır. Ağız çalkalama suları ise ağız kokularının giderilmesi için kullanılmaktadır.

Bu açıdan bakılınca aslında ağız bakımının birkaç aşamalı bir işlem olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: ağız ve diş bakımı, ağız saşlığı, doğru ağız bakımı nasıl yapılmalıdır, doğru diş fırçası, diş ipi kullanılmalı, doğru diş macunu
Temmuz 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR