Diş Protezi Yapıştırıcı Krem Nasıl Kullanılır?

Diş Protezi Yapıştırıcı Krem Nasıl Kullanılır

Diş protezi yapıştırıcıları, protez diş ile diş eti arasında konumlandırılan, hiçbir şekilde toksik madde içermeyen ve suda çözünebilen maddelerden meydana gelen macun kıvamındaki yapıştırıcılar olmaktadır.

Diş protezi yapıştırıcıları, kişilerin rahat bir şekilde yemek yemelerine, konuşabilmelerine ve gülmelerine yardımcı olmaktadır. Protez diş yapıştırıcısı, protezin doğal bir şekilde tükürük yardımıyla dokuya tam manasıyla yapışmasını sağlamak için üretilen ve tasarlanan bir ürün olmaktadır. Ağzınızın içi, diş protezi yapıştırıcısını, diş eti ile birlikte proteze yapışabilen elastik bir zara dönüştürerek protezlerin birbirlerine sıkı bir şekilde tutunmasını ve bu tutunmanın ise doğal bir tutuş olmasını amaçlamaktadır.

Ancak yapıştırıcının Corega Super Krem Maksimum Koruma Yapıştırıcı gibi kaliteli olması çok önemli olmaktadır. Aksi takdirde sıkı ve doğal bir tutuşun yakalanması çok kolay bir şekilde elde edilmeyecektir.

Takma Diş Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

Takma diş yapıştırıcısı özellikle gıda parçacıklarının boşluklara girmesini engellemek noktasında ve protezleri sıkı bir şekilde tutma açısından çok daha rahat uyum sağlayabilen bir yapıştırıcı tipi olmaktadır. Tat alma sorunlarını veya sızıntıların önüne geçmek için takma diş yapıştırıcısını doğru bir biçimde uygulamak gerekir. Çünkü ağız diş bakımı açısından uygulama oldukça dikkat edilmesi gereken bir nokta olmaktadır.

Toplamda üç tip yapıştırıcı formu bulunmaktadır. Bunlar; krem, toz ve bant şeklinde sıralanabilmektedir.

Krem Formu

Bireylerin krem bazlı takma diş yapıştırıcısını kullanmadan önce takma dişlerini derinlemesine temizlenmeli ve sonra da kurutmaları gerekmektedir. Ayrıca, yapıştırıcı, protez çevresine çok yakın olmayacak şekilde kısa şeritler halinde uygulanması da önemli olmaktadır.

Bunun yanı sıra, takma dişler takılmadan önce ağzın içinin iyice çalkalanması gerekmektedir. Takma dişlerin takılmasının ardından dişler aracılığıyla baskı yapılmalı ve sabitlemek için ise birkaç saniye süresince ısırılmaya devam edilmelidir. Böylelikle yapıştırıcı daha etkili olacaktır.

Toz Formu

Toz bazlı takma diş yapıştırıcısı kullanılmadan önce takma dişlerin, protez dişlerin iyice temizlenmesi ve kuru olması gerekmektedir. Diş eti veya ağız içi ile temas eden protezlerin yüzey bölümüne yapıştırıcı tozun hafif bir biçimde uygulanması gerekir.

Bant Formu

Bant kullanılmada önce takma dişlerin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Daha sonra bant kuru ellerle açılmalı ve suyla hafif bir şekilde nemlendirilmelidir. Bant formundaki yapıştırıcının protez çevresine çok yakın olmayacak şekilde yerleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Takma dişler takılmadan önce ağız içi su ile çalkalanmalı ve takma dişlere bir süre baskı uygulanmalıdır.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: ağız diş bakımı, diş protezi yapıştırıcı, diş protezi yapıştırıcı krem, takma diş yapıştırıcısı
Mayıs 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR