Diş Macunu Ve Merak Edilenler

Diş Macunu Ve Merak Edilenler

Diş macunu diş sağlığımız açısından vazgeçilmez bir üründür. Pekiyi, bu ürünle ilgili neler biliyoruz?

Yaygın Yanlış: Diş Macunu Tüplerindeki Çizgilerin Anlamı

Diş macunu tüplerinin alt kısımlarında bir çizgi dikkatinizi çekmiş olabilir. Hatta biraz daha dikkatli biriyseniz değişik ürünlerde değişik renkler olduğunu fark etmişsinizdir. Pekiyi, bu renkler ne anlama gelirler?

Yakın zamanda tüplerdeki çizgilerin, diş macunlarının içerdiği kimyasallarla ilgili olduğuna dair birçok yazı çıktı. Buna göre; tüplerdeki yeşil çizgi macunumuzun doğal; mavi çizgi yarı doğal; kırmızı çizgi kimyasallı; siyah çizgi ise tamamen kimyasaldan oluştuğunu ifade etmekteydi. Pek çok kişi, o dönemde okuduklarının etkisiyle bunun gerçek olduğunu düşünüyor olabilir. Ancak çizgiler, sadece üretim yöntemi ve tüpün nereden kıvrılacağı ile ilgili; yani içerikteki kimyasal miktarıyla hiç ilgisi yok.

O Zaman Diş Macununuzdaki Kimyasalları Nereden Bileceksiniz?

Diş macunları belirli kalite standartlarına göre üretilirler. Kaynağı belli olmayan ürünler yerine Dermoailem gibi kaliteli ve test edilmiş ürünler satan yerlerden alışveriş ederseniz zaten kendinizi güvenceye almış olursunuz. Aslında önemli olan sizin bünyenize hangi içeriğin uyup hangi içeriğin uymadığıdır. Alerjik olduğunuz ya da başka bir sebeple temas etmemeniz gereken bir madde varsa, diş macununuzun içeriğine bakarak bu maddenin bulunması halinde başka bir markaya yönelebilirsiniz. Yani diş macununuzdaki kimyasal ya da doğal ürünlerin ne olduğunu ancak içeriklerine bakarak öğrenebilirsiniz.

Flüorür Zararlı mı?

Flüorürün zararlı bir madde olduğu da bir dönem diş sağlığı camiasını çok etkilemiş bir tartışmadır.  Diş macunlarında kullanılan bu maddenin zeka gelişimini olumsuz etkilediği de iddialar arasındadır. Ancak Türk Diş Hekimleri Birliği bu iddiaların doğru olmadığını açıklamıştır. Diş hekimleri, flüorürün ancak aşırı miktarda tüketildiği zaman tehlike yarattığını, diş macunlarında kullanılan flüorürün zararlı bir etkisi olmadığı gibi diş çürümelerini de engellediğini söylemekte ve flüorürlü ürünleri tavsiye etmekteler. Doktorlara göre, flüorurun bir başka iyiliği flüorurlü macunların denetim altında olması. Flüorür içermeyen macunların bir kısmının kozmetik olabileceğini söylüyor, denetimlerinin yapılıp yapılmadığı ve içerikleri konusunda araştırma yapılmasını öneriyorlar.

Pekiyi Organik Macun Nedir?

Doğal ürünler kullanılarak üretilen macundur. Her marka farklı malzeme kullanmakla birlikte içeriklerinde karbonat, propolis, çam ağacı gibi maddelerin yer aldığını söyleyebiliriz. doğallıktan şaşmayanların tercih edebilecekleri ürünlerdir. Köpürtücü de içermediklerinden fırçalama sırasında fazla köpürme olmaz.

Diş Fırçalarken Öncelikli Hedefimiz Nedir?

Tabii ki öncelikli hedefimiz diş sağlığımızı korumaktır. Ancak beyazlatma, tartarı önleme, kokuyu giderme, hassas dişleri koruma gibi spesifik amaçlarımız da olabilir. Bu durumda bu amacımıza uygun bir macun seçebiliriz. Pek çok diş macunu bu alanlardaki özel etkilerini zaten belirtirler. Ancak, hassas dişlere sahipseniz, içerisinde potasyum nitrat, stronsiyum klorür, arginin bulunduran; diş eti iltihabı ya da tartarla mücadele ediyorsanız disodium pyrophosphate ve çinko sitrat ,beyazlatıcı etki içinse karbonat içeren ürünleri tercih edebileceğinizi söyleyebiliriz.

Dermoailem’de beyazlatıcı etkili, kokuyu ve tartar oluşumunu engelleyen diş eti sorunlarına ve hassas diş problemlerine çözüm olan pek çok diş macunu bulabilirsiniz.

TTO Diş Macunu

TTO Diş Macunu

Beyazlatıcı etkiye sahip olan ürün, aynı zamanda kokuyu önlemekte, hassas dişler ve diş eti sorunlarına da çözüm oluşturmaktadır. En kaliteli flüorür olan aminoflorür ve Çay Ağacı Yağı içeren macun, sağlıklı beyazlık ve hoş koku sağlamaktadır.

ROCS Sensation Yoğun Parlatıcı- Beyazlatıcı Diş Macunu

ROCS Sensation Yoğun Parlatıcı- Beyazlatıcı Diş Macunu

R.O.C.S. Sensation Whitening içerdiği Bromelin enzimi ile renklenmiş diş plağını çözerken, ekstra parlatıcı granüller ile dişlerinize zarar vermeden parlak görünmelerini sağlıyor. Florid ve kimyasal antiseptik içermeyen yapısıyla doğallığa önem verenlerin tercih edebileceği bu diş macunu sayesinde sağlıklı ve parlak bir gülüşe kavuşabilirsiniz.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: diş, diş macunu, diş fırçalamak, beyazlatıcı diş macunu
Aralık 11, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR