Diş Macunu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Diş Macunu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Diş macunları, ağız sağlığında kullanılan en önemli ürünler arasında yer alır. Her ne kadar kozmetik amaçlı olarak kullanıldığı düşünülüyor olsa da ağızda rutin bakım için diş macunu kullanımı çok önemlidir.

Diş macunları ağız sağlığında özellikle diş eti hastalıklarının ve çürüklerin önlemesinde etkilidir. Günde en az 2 kez flouridli diş macunu kullanmak ağız hijyenini sağlamaya yerli olacaktır. Bunun için de mutlaka doğru diş macununu seçmek gerekir.

Diş macunu seçiminde her ne kadar dikkat edilmiyor olsa da sosyoekonomik durumda belirleyicidir. Yani insanlar genelde marketten ya da eczaneden en uygun ancak kalitesiz diş macunlarını satın almaktadır. Doğal olarak bir diş macunun içeriğinde ne olduğunu bilmeden almak dişlere yarardan çok zarar da verebilir.

Diş macunları farklı markalarda ve farklı özelliklere sahiptir. Örneğin; bazı macunlar başlangıç çürükleri konusunda etkilidir. Mineyi güçlendirmeye yönelik hazırlanmış olan diş macunlarının yanı sıra diş etki hastalıklarını engelleyici tipte olanlarda vardır.

Diş Macunu Seçimi

Nasıl ki, bir ürün alınırken araştırılıyorsa diş macunu alınırken de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Çünkü yanlış seçim ve kullanım yalnızca dişlere değil aynı zamanda çevre dokulara da zarar verebilir. Bir örnek vermek gerekirse dişlerinde aşınma olan birinin beyazlatıcı diş macunu kullanması dişlerinin daha çabuk erimesine neden olabilir. Bu da geri dönülmez hasarlar oluşmasına yol açar.

Renkli Diş Macunları

Piyasada birçok diş macunu markası olduğunu belirtmiştik. Bu diş macunlarının bazıları tek renk olurken bazıları da renkli olabilir. Renkli olan macunların dişlerin renginde değişime neden olabileceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle içeriğinin doğal olmasına dikkat etmek gerekir.  Dişlerde meydana gelen renk değişimleri kanamalara neden olabilir.

Çocuk Diş Macunları

Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığının erken yaşlarda oluşturulması önemlidir. Bunun için ilk olarak doğru diş macununu kullanmak gerekir. Bu konuda bir tavsiye arıyorsanız, Paradontax Tam Koruma Beyazlatıcı Diş Macunu önerebiliriz. Dişleri nazik bir şekilde beyazlatan Paradontax, diş minesinin güçlenmesine de yardımcı olur. Ağız içerisinde ferah bir his bıraktığı gibi ağız kokusunun da oluşumunu engeller. Diş etinin doğal rengini korumaya yardımcı olan diş macunu, plakların uzaklaştırılmasında 4 kat daha etkilidir.

Etiketler: diş macunu, renkli diş macunu, çocuk diş macunu, en iyi diş macunu
Nisan 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR