Diş İpi En Doğru Şekilde Nasıl Kullanılır?

Diş İpi En Doğru Şekilde Nasıl Kullanılır

Doğru diş ipi kullanma tekniği, hangi yöntemi kullandığınıza ve diş teli kullanıp kullanmadığınıza bağlı değişir. Çeşitli yöntemleri kullanarak nasıl düzgün diş ipi kullanacağınıza dair bir kılavuz ve diş teli ile diş ipi kullanımına ilişkin bazı ipuçlarını bir araya getirdik, böylece diş durumunuz ne olursa olsun başarılı bir şekilde diş ipi kullanabilirsiniz.

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Normal diş ipi kullanacaksanız aşağıda bahsedeceğimiz bu 5 adımı takip etmeniz gerekiyor.

Ellerinizi Yıkayın

Diş ipi kullanmak için parmaklarınızı ağzınıza sokmanız gerekir, bu nedenle diş ipi kullanmaya başlamadan önce ellerinizi iyice yıkayın.

Diş İpini Kesin ve Sarın

Yaklaşık 45 -50 cm diş ipini uzatın ve diş ipinin bir ucunu bir elin orta veya işaret parmağına diğerini diğer işaret parmağına sarın. Diş ipini başparmaklarınız ve işaret parmaklarınız arasında sıkıştırarak sıkıca tutun ve hareket ettirmek için aralarında birkaç cm diş ipi bırakın.

Diş İpini Yerleştirin

Diş ipi parmaklarınız arasında gergin haldeyken, diş ipini iki diş arasındaki boşluğa yerleştirmek için işaret parmaklarınızı kullanın. Alanı temizlemek için diş ipini nazikçe dişlerinizin kenarlarına doğru kaydırın.

Diş İpini Bükün

Diş ipi diş etlerinize yaklaşırken, arka da dahil olmak üzere tüm dişin etrafındaki boşluğa ulaşmak için dişlerden birinin tabanı etrafında C şeklinde bükün.

Her Dişte Tekrar Edin

Dişten dişe her geçişinizde yeni bir diş ipi parçası kullanarak bu işlemi tekrarlayın. Bu ağız sağlığınızı korumak için oldukça önemlidir. Aksi takdirde bir dişten aldığınız atıkları diğer dişlerinizin arasına yerleştirirsiniz. Oral-B Diş İpi Essential Floss 50 m dişlerinizi temizlemeniz ve korumanız için iyi bir tercih olacaktır.

Diş Teli ile Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Ağız ipi ya da diğer bir değişle diş ipi özellikle diş teli olanlar için gereklidir. Diş tellerini ne kadar fırçalarsanız fırçalayın aralara giren atıkları temizlemek zordur. Diş ipi ise bu sorunu çözebilecek en etkili temizleyiciler arasında yer alır. Diş teli olanların diş teli kullanırken dikkat etmesi gereken tellere takılmamasıdır.

Ağız ve diş bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: diş ipi, diş ipi kullanımı, diş ipi nasıl kullanılır, diş teli
Mart 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR