Devam Sütü Kullanımı

Devam Sütü Kullanımı

Devam sütü, annenin sütünün olmadığı ya da yetersiz kaldığı durumlarda bebeği beslemek için verilen bir takviye gıdadır.

Hangi Durumlarda Devam Sütü Kullanılır?

Bir bebeğin sağlıklı büyümesi için en önemli besin olan anne sütünün ilk 6 ay içinde mümkün olduğu kadar tek beslenme kaynağı olması gerekir. Fakat bunun mümkün olmadığı durumlar da olabilir. Annenin sütü hiç olmadığında ya da süt yetmediğinde bebeğin ilk 6 ayında da kullanılabilir. Fakat bebeklerde inek sütüne karşı bir alerji olabileceğinden ilk 6 ayda mecbur kalmadıkça kullanılmaması daha iyidir.

İkinci 6 aydan itibaren ise ek gıdalara başlanacağından, yine anne sütü çok azalmışsa ya da hiç yoksa kullanılabilir. Ayrıca bebeğin doktoru, boy-kilo gelişimini ve büyümesini yeterli bulmuyorsa anne sütüne ek olarak devam sütü verilmesini önerebilir.

Devam Sütü Hangi Maddeleri İçermelidir?

Devam sütü, anne sütüne eşdeğer olarak “formüle” edilen bir süttür. Bu yüzden “formül süt” olarak da anılır. Buna bağlı olarak, anne sütünde yer alan protein, vitamin, mineral, karbonhidrat ve yağın bu sütte de bulunması zorunludur. Bunun yanında, prebiyotik de içermelidir. Çünkü prebiyotikler bağırsakta yararlı bakteri oluşumunu sağlayarak bebeğin sindirim sistemini düzenlerler. Bir çoğuna balık yağı da ilave edilir.

Bebeğe Devam Sütü Yerine Organik Süt Verilebilir mi?

Bebeğe verilen sütün organik olması değil, anne sütüne eşdeğer olması önemlidir. Devam sütlerinde, yetişkinler için üretilen organik inek sütlerinin içeriğinde yer alan bebeğe zararlı maddeler çıkartılmıştır. Buna karşılık süte, bebek için faydalı olacak vitamin, mineral ve yağlar eklenmiştir. Bu yüzden, bebeğinize organik inek sütü vermeniz iyi değildir. Bebeğe özellikle, yoğunlaştırılmış ve koyulaştırılmış süt, süt tozu, koyun ve keçi sütü, soya sütü, pirinç sütü ve piyasada süt adıyla satılan yulaf ve bademli içecekleri de vermemelisiniz.

Devam Sütleri Hangi Formlarda Bulunur?

Devam sütleri temel olarak iki formda bulunur. Bunlar; toz form ve kullanıma hazır sıvı formdur. Kuru toz formundaki devam sütü, içine su katılarak yapılır ve biraz daha ekonomiktir.  İçime hazır olanı da güvenli bir form olmakla birlikte açıldığında daha kısa sürede tüketilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Devam Sütleri Nasıl Muhafaza Edilir?

Ambalajları açılmadığında devam sütleri, kutularında yazan son kullanma tarihine kadar kullanılabilirler. Toz olanları hiçbir şekilde buzdolabına konmamalıdırlar. Ambalajları açılmamışsa buzdolabına konmaması gereken hazır sıvı devam sütleri, açıldıkları andan sonra buzdolabında saklanmalıdırlar. Üreticiler, ürün ambalajlarında, devam sütünün açılmadan ve açıldıktan sonra ne kadar süreyle saklanabileceğini belirtirler. Toz devam sütü açıldıktan sonra kuru ve ağzı sıkı bir şekilde bir kavanozda ortalama 1 ay süreyle saklanabilir.

Toz Devam Sütleri Nasıl Hazırlanır?

Toz devam sütü hazırlamak için önce su kaynatmalısınız. Daha sonra kaynattığınız bu suyu biraz ılıtın. Su fazla kaynar olmasın ama çok da soğutmayın. Bundan sonra toz devam sütünü bu suya katmanız gerekiyor. Ölçünün ne olacağı ürün kutusunda yazar. Genel olarak her 30 mililitre suya 1 ölçek konmaktadır. Toz devam sütünü, kullanacağınız biberonun içindeki sıcak suya kattıktan sonra, ağzını parmağınızla kapayarak aşağı yukarı ya da dairesel hareketlerle biberonu sallayın ve toz halindeki devam sütünü karıştırın. Bu şekilde bebeğinizin sütü hazır olacaktır. Bu sütü ortalama 1 saat içinde bebeğe içirmelisiniz.

Bebeğinize Uygun Devam Sütünü Nasıl Bulursunuz

Devam sütlerinin üzerinde rakamlar vardır. Bunlar belli yaş dönemlerine denk gelmektedir. Örneğin Dermoailem ürün yelpazesi içinde yer alan Aptamil 2 ürünü,  üzerinde de yazdığı gibi 6-9 aylık bebeklere uygundur. Dermoailem web sitesinde her ürünün hangi yaş dönemine uygun olduğu yazmaktadır.

Dermoailem’de yer alan bazı devam sütleri

Humana 2 Metal Kutulu Devam Sütü 350 gr

Humana 2 Metal Kutulu Devam Sütü 350 gr

Omega 3, prebiyotik lifleri ve D vitaminleriyle zenginleştirilmiş Humana devam sütü, 6-9 aylık bebeklerin kullanımına uygundur. Bu ürünü anne sütüne destek olarak ya da sütün yetmediği durumlarda diğer ek gıdalarla birlikte bebeğin altıncı ayından itibaren güvenle kullanabilirsiniz. Humana’nın, çocuk doktorları, bilim insanları, beslenme uzmanları ve tanınmış araştırma enstitüleriyle yakın işbirliği içerisinde, hassas işleme teknolojisiyle geliştirdiği bu ürün, 600’den fazla kontrolden geçmiştir ve GDO içermemektedir.

Bebelac 2 Devam Sütü 900 gr

Bebelac 2 Devam Sütü 900 gr

Avrupa bebek beslenmesi standartlarına göre üretilen bu devam sütü, 6. Aydan itibaren rahatlıkla kullanılabilir. Bebeğin sindirim sistemini düzenleyen prebiyotik liflerin yanı sıra D vitamini gibi vitaminler, mineraller ve demir içeren yapısıyla, anne sütüne yakın bir yapısı vardır. Bebelac ürünlerinin çocuk devam sütü niteliğindeki 3 ve 4 numaralarını da Dermoailem’de bulabilirsiniz.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: devam sütü, devam sütü kullanımı, humana, bebelac
Aralık 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR