Devam Sütü Kaç Yaşına Kadar Verilmeli?

Devam Sütü Kaç Yaşına Kadar Verilmeli?

Yeni doğan bebeğiniz için özellikle ilk altı ay anne sütü tüketmek çok önemlidir. Bunun sebebi sindirim sistemi henüz gelişmekte olan bebeğinizin aynı zamanda bağışıklık sistemi için gerekli olan her bileşiğin anne sütünde var olmasıdır. Bunun yanı sıra, emme içgüdüsü ile yeni doğan bebeğiniz sık sık emzirilmek isteyecektir. Bu noktada bebeğinizi azar azar ama sık sık emzirmek gerekmektedir.

İlk altı aydan sonra ise bebeğinizin yeme alışkanlıkları ve tüketmesi gerekenler değişikliğe uğramaktadır. İlk altı ay sonrasında hala anne sütündeki değerlerin kimine ihtiyaç duyan bebeğin ana besini bir yaşına kadar anne sütüdür.

Bununla beraber, bebeğin bu değerleri alması için ya da doyması için anne sütünün yetersiz geldiği durumlarda doktor tavsiyesi ile anne sütüne takviye olarak devam sütü tüketilebilir. Bir noktadan sonra anne sütündeki besleyici bileşenlere ihtiyaç duymasına rağmen anne sütünün bebeğiniz için yeterli olmamasının sebebi bebeğinizin büyüdükçe daha çok besine ihtiyaç duymasıdır.

Devam Sütü Ne Kadar Tüketilmelidir?

Bebeğiniz büyürken tüketeceği besinlerin miktarı da yeme alışkanlıkları gibi hızlı bir şekilde değişmektedir. Bu sebeple bu konuda yardımcı olacak veriler bebeğinizin ideal miktarda devam sütü tüketmesine yardımcı olacaktır.

Öncelikle, ilk altı ay boyunca da devam sütüne ihtiyaç duyan bebekler için ilk iki hafta günlük 8 biberon, iki ve dört hafta arası günlük 7 biberon, 2. ay boyunca günlük 6 biberon, 3 ve 6. ay arası ise günlük 5 biberon tavsiye edilmektedir. 6 ve 9. aylar arasında ise yavaş yavaş günlük 4 ve 5 arası biberona düşmekte fayda varken 9. ay ve bir yaş arası bebekler için bu değer 3-4 biberon olmalıdır. 1 yaşından büyük bebekler için günlük tavsiye edilen devam sütü ise 2-3 biberon arasında değişmektedir.

Devam Sütü Kaç Yaşına Kadar Tüketilmelidir?

Devam sütü tüketimi için en ideal yaş sınırı üç yaş olarak tavsiye edilmektedir. Ayrıca, 3 yaşına kadar bebeklerin tüketmesi tavsiye edilen devam sütünün biberon sayısı olarak değişmesinin yanında biberonlarda kullanılan mama ölçeği de bebeğin yaşına göre farklılık göstermektedir.

Evolvia Nutripro Plus 3 Bebek Devam Sütü 400 gr ile bebeğinizin ihtiyaç duyduğu vitamin, yağ ve mineralleri anne sütüne ek olarak ve takviye edici bir şekilde bebeğinizi beslemek adına tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin gelişimi için gerekli olan magnezyum, çinko, folik asit, A-D-E-K-C ve B vitaminleri Evolvia Nutripro Plus 3 Bebek Devam Sütü içerisinde mevcuttur.  

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: devam sütü nedir, devam sütü kaç yaşına kadar verilmeli, devam sütü ne kadar tüketilmelidir, anne ve bebek, sağlıklı yaşam
Eylül 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR