D Vitamini Nasıl Kullanılır?

D Vitamini Nasıl Kullanılır?

D vitamini, vücudun sağlıklı kalmasını ve kemiklerin korunmasını sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan önemli bir besindir. Nedeni ise D vitamininin kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyumu emmesidir. D vitamini vücutta birçok işlevi düzenler. D vitaminini gıdalardan alabilmek zordur, ancak en önemli kaynak güneş olarak bilinmektedir.

Kışın D vitamini üretimi azalabilir veya tam olarak yok olabilir. Bunun için D vitamini takviyesi alınması önemlidir. D vitamini eksikliği özellikle yaşlılarda görülen bir durumdur. Yaşlıların güneşte kalma sürelerinin daha az olması ister istemez bu eksikliği ortaya çıkarır. Eksikliğin tespit edilebilmesi içinde doktorun birtakım kan testleri yapmasını gerektirir.

D vitamini eksikliğinin neden olduğu pek çok hastalık vardır. Bilim adamları henüz net bir kanıt bulamamış olsalar da kanserden korunmak için D vitamini ihtiyacının olup olmadığı üzerinde de araştırmalarını sürdürmektedir.

Yapılan araştırmalar neticesinde kanda düşük oranda D vitamini olmasının bilişsel gerileme ile ilişkili olduğunu göstermiştir. 

D vitamini takviyeleri ailedeki kalıtsal bozuklukların tedavisi için kullanılabilir. New Life Nano Ditamin3 - D Vitamini takviye gıdalar arasında dikkatleri çeken bir üründür. İhtiyaca göre dil altına 1-3 püskürtme uygulanabilir.  

D vitamini osteoroporoz oluşumunu engeller. Beslenmesinde D vitamini alımına dikkat eden ve kalsiyum bakımından zengin gıdalar tüketen kişilerin kemik kaybı daha yavaş olacaktır. Beslenme konusunda sorun yaşayan kişilerin takviye gıdalar alarak bu kaybı durdurması gerekir.

D vitamini olmadan, insan vücudundaki kemikler daha yumuşak, daha ince ve daha kırılgan hale gelebilir. Güneş ışığı ve beslenmeyle birlikte yeteli miktarda D vitamini alınmadığında takviye çok önemlidir.

 D Vitamini Takviyesi Zararlı mıdır?

D vitamini takviyesi kullanmak genel anlamda güvenli olarak kabul edilir. Ancak her şeyde olduğu gibi bu ürünleri de dozunda kullanmak gerekir. Dozunun üzerinde alınmanın beklenmedik yan etkilere neden olabileceği göz ardı edilmemelidir. Genel olarak bakacak olursak D vitamini takviyelerinin yan etkileri şu şekildedir:

  • Mide bulantısı
  • Kötü iştah
  • Kabızlık
  • Zayıflık
  • Kalp ritmi sorunları
  • Böbrek taşları

Farklı özelliklere sahip olan D vitamini takviyelerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: d vitamini, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri, vitaminler, sağlıklı yaşam
Kasım 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR